BS/2 antrinė įmonė Kirgizijoje švenčia 10-metį

BS/2 antrinei įmonei Kirgizijoje „BS/2 Bishkek“ vasario 19 d. sukanka 10 metų. Per šiuos metus įmonė reikšmingai prisidėjo prie minėtos šalies bankinio sektoriaus plėtros. Net 46 proc. bankinės įrangos į Kirgiziją atkeliavo būtent BS/2 dėka.

„Bankomatų sektoriaus plėtros perspektyvos šalyje ypač didelės. Tarptautinio valiutų fondo duomenimis, Kirgizijoje 100 000 suaugusiųjų tenka 21 bankomatas. Kitose šalyse šis rodiklis gerokai didesnis: Gruzijoje – 56, Kazachstane – 72. Beveik 700 iš 1500 Kirgizijoje veikiančių bankomatų yra „Diebold Nixdorf“ gamybos, o BS/2 yra išskirtinė šios įmonės partnerė Kirgizijoje“, – pasakoja BS/2 regiono vadovas Anton Valinčius.

Anot jo, Kirgizijoje pastebima aktyvi bankų transformacija, perėjimas savitarnos link. Pastaruoju metu šalyje populiarėja naujos kartos bankomatai su recirkuliacijos sistema, kuri išplečia bankomatų galimybes, nes grynuosius pinigus galima ne tik iš jų išsiimti, bet ir įdėti. Tokiuose bankomatuose galima įgyvendinti įvairių prekių ir paslaugų pardavimą.

Be to, BS/2 antrinė įmonė Kirgizijoje turi gerai išvystytą paslaugų infrastruktūrą su techninės priežiūros centrais, kurie bankams teikia nuolatinę bankinių įrenginių priežiūrą (diegimo, atnaujinimo, remonto paslaugas). 

Kirgizijos bankai taip pat labai rūpinasi bankinės įrangos apsauga. „Džiaugiamės, kad šioje šalyje itin populiari mūsų vaizdo stebėsenos ir apsaugos sistema „ATMeye.iQ“. Ji įdiegta ne tik į mūsų platinamus „Diebold Nixdorf“ bankomatus, bet ir į kitų tiekėjų – NCR, „Nautilus Hyosung“ įrangą. Bankomatus taip pat papildomai saugo mūsų specialistų įdiegtos „Diebold Nixdorf“ stebėsenos bei apsaugos priemonės „Vynamic View“ („ProView“) ir „Vynamic Security Intrusion Protection“,– pasakoja įmonės BS/2 direktorius Kirgizijoje Denis Pannikov.

2019-aisiais BS/2 siekia dar labiau išplėsti finansinėms įstaigoms siūlomas užsakomąsias paslaugas. Įmonė siūlo Kirgizijos bankiniam sektoriui visapusiškas bankines paslaugas – nuo bankomatų pardavimo, jiems skirtos programinės įrangos diegimo ir nuolatinės priežiūros bei remonto iki specializuotų projektų, padedančių finansinėms įstaigoms įgyti pranašumą konkurencinėje kovoje už klientus.