„Penki kontinentai“ pristato atnaujintą įmonių grupės interneto svetainę

Prieš 30 metų visuomenei pristatyta interneto ateities koncepcija. Pasaulinis žiniatinklis – didžiausias technologinis ir informacinis praėjusio amžiaus išradimas – šiandien tapo tuo, be ko nebeįsivaizduojame savo gyvenimo. Būtent 1989 m. kovo 12 dieną pirmą kartą įregistruota hiperteksto idėja, t. y pasiūlyta sukurti hipertekstinę duomenų bazę su tekstiniais saitais, kurie padėtų žmonėms visame pasaulyje keistis informacija.

Šio įvykio trisdešimtmečio proga „Penki kontinentai“ – viena iš tarptautinių įmonių grupių, dirbančių bankinių technologijų, inovatyvių mokėjimo sprendimų ir telekomunikacinių paslaugų srityje – džiaugiasi galėdama pristatyti atnaujintą savo interneto svetainę – www.5ci.lt.

„Būtent kovo mėnesį atnaujinti interneto svetainę nusprendėme ne šiaip sau. Prieš 30 metų buvo pristatyta interneto ateities koncepcija, o mes galime didžiuotis tuo, kad esme interneto istorijos dalis. Viena iš mūsų įmonių grupės sričių – pasaulinio tinklo technologijų kūrimas. www.5ci.lt buvo viena iš pirmųjų Lietuvos įmonių interneto svetainių. Iki šiol saugojome pirmąją jos dizaino versiją, kuri atspindi tai, kaip technologijos pasikeitė per pastaruosius metus. Tikimės, kad ir naujoji interneto svetainė ras savo vietą Lietuvos aukštųjų technologijų istorijoje“, – sako „Penkių kontinentų“ grupės steigėjas ir valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

Naujoji įmonių grupės interneto svetainė, sukurta pagal naujausias tinklalapių tendencijas, orientuota į klientų ir partnerių poreikius. Joje paprasta intuityviai surasti išsamią informaciją apie visą įmonių grupę, jos istoriją, apie kiekvienos grupės įmonės teikiamas paslaugas ir veiklos sritis, gautus apdovanojimus ir įdiegtas inovacijas.

„Penki kontinentai“ buvo viena iš pirmųjų įmonių Lietuvoje, pradėjusi kurti interneto technologijas ir dizainą. Įmonės specialistai sukūrė pirmąją lietuvišką interneto paieškos sistemą, darbo skelbimų svetainę, elektroninio pašto tarnybą. Atnaujintoje svetainėje galima pasinerti į lietuviško interneto istoriją, peržiūrint „Penkių kontinentų“ kurtas interneto svetaines.

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ jau beveik 30 metų dirba bankinių technologijų, inovacinių mokėjimo sprendimų ir telekomunikacijos paslaugų srityje. Pagrindinės grupės įmonės: „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2), „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, „ASHBURN International“, Skaitmeninio sertifikavimo centras. Technologiniais ir programiniais grupės sprendimais naudojasi tarptautiniai bankai, finansinės įstaigos, mažmeninės prekybos įmonės daugiau nei 80-yje šalių. „Penki kontinentai“ bendradarbiauja su „Diebold Nixdorf“, „Cisco Systems“, „Unisys“, „Gemalto/Thales“, „Ingenico“, „Microsoft“, „Arris“ ir kt. pasaulinėmis lyderėmis.