Iššūkis laipteliais užbėgti į dangoraižį „Europa“ sugrįžta!

Trumpos ar ilgos bėgimo distancijos yra gan populiari sportinė veikla, kurią renkamės daugelis iš mūsų, tačiau bėgti laipteliais į viršų ir dar varžantis su kitais – tokiam fizinių galimybių išbandymui ryžtųsi ne kiekvienas. Visai netrukus bėgimo entuziastai galės mesti iššūkį savo varžovams ir užbėgti į aukščiausią Baltijos šalyse verslo centro pastatą – dangoraižį „Europa“. Gegužės 18 d. sugrįžta legendinis bėgimas į dangoraižio 31 aukšte esančią terasą!

Sportinio renginio idėją, nuo pat pirmų jo gyvavimo metų palaikė ir įmonių grupė „Penki kontinentai“. Šiemet ji irgi prisideda prie šių bendrovės „Hanner“ organizuojamų ekstremalių varžybų, kurios pirmą kartą surengtos 2004 m. vėliau 2005, 2006, 2007 ir 2008 metais.

Daugelio įmonių ir organizacijų atstovai džiaugiasi, kad atgaivinta šio unikalaus renginio tradicija. Tai puiki galimybė išbandyti savo jėgas ne tik profesionalams sportininkams ar sportu dėl sveikatos užsiimantiems pavieniams asmenims, bet ir į komandas įmonėse susibūrusiems varžybų dalyviams. Ant prizininkų pakylos keletą metų iš eilės stovėjo ir jungtinė „Penkių kontinentų“ įmonių grupės komanda. Šį iššūkį darbuotojai prisimena kaip vieną įsimintiniausių savo gyvenimo išbandymų – ne tik fizine, bet ir emocine prasme. Panašūs renginiai skatina aktyvią gyvenseną ir kartu stiprina socialumą, bendruomeniškumą, susitelkiant dėl bendro tikslo. O tai vienas iš siektinų įmonės vidinio gyvenimo uždavinių.dangoraižis

Per kelerius ekstremalių rungtynių gyvavimo metus į 31 aukštą startavo verslo, pramogų pasaulio atstovų, Seimo narių komandos, net jaunavedžių poros. Dėl nugalėtojų vardo tarpusavyje varžėsi ir karių būriai bei gaisrininkų komandos, į sunkiai įveikiamą aukštį kopusios su visa ekipuote.

Bėgikų į 31 Europos dangoraižio aukštą laukia išties nemenkas krūvis – iki 116 m aukštyje esančios terasos jiems teks įveikti 1010 laiptelių. Norintys pretenduoti į rekordinius pasiekimus į pastato viršų turėtų užbėgti maždaug per 3–4 minutes, o maksimalus laikas, per kurį reikia įveikti trasą – 15 minučių.

Tačiau visuomet panašiuose renginiuose galioja viena nerašyta taisyklė: svarbiausia – tiesiog dalyvauti!