„TBC Bank“ grynųjų pinigų srautui valdyti pasirinko „Cash Management.iQ“

Optimizuoti vidinius finansinius srautus – uždavinys, aktualus daugumai kredito organizacijų. Žinodami bankų poreikį optimizuoti grynųjų pinigų apskaitą, BS/2 specialistai sukūrė  programinį sprendimą „Cash Management.iQ“. Jis padeda automatizuoti su grynųjų pinigų judėjimu susijusius operacinius procesus, išlaikyti optimalų grynųjų pinigų skaičių jų priėmimo ir išdavimo vietose, taip pat sumažinti su grynųjų apyvarta susijusias kasdienes išlaidas. „Cash Management.iQ“ privalumais jau naudojasi daugybė skirtingų pasaulio šalių finansinių organizacijų.

„Informaciją apie grynųjų pinigų likutį bankomatuose bankai gauna iš duomenų apdorojimo centro. Periodiškumas gali būti skirtingas, tačiau norint optimaliai paskirstyti grynuosius pinigus į bankomatus ir tinkamai suplanuoti inkasacijas,  to gali nepakakti“, – pasakoja TBC banko techninės priežiūros departamento vadovas Irakli Lomidze.

„Cash Management.iQ“ sistema realiuoju laiku informuoja apie grynųjų pinigų likutį savitarnos įrenginiuose ir padeda tiksliau prognozuoti jų poreikį kiekviename skirtingame bankomate: kokią sumą reikia įdėti, kada ir kaip atlikti inkasaciją. Visa tai padeda finansų įstaigoms sutaupyti nemažus pinigus.

Įgyvendindami „TBC Bank“ banke bandomąjį projektą, BS/2 specialistai išsamiai išanalizavo, kaip bankas organizuoja grynųjų pinigų išėmimą iš savitarnos įrenginių ir jų paskirstymą po įrenginius, taip pat palygino iš duomenų apdorojimo centro gautus duomenis su „Cash Management.iQ“ modulio prognozėmis.

„Atlikome bankui efektyvumo paskaičiavimą, kuris parodė, kad įdiegus mūsų produktą „TBC Bank“ pavyks sutaupyti nemažą sumą“, – sako „Cash Management.iQ“ produkto plėtros vadovas Kirill Degtiarenko.

Pasirašius bendradarbiavimo sutartį buvo atlikti visi būtini programinės įrangos diegimo ir nustatymo darbai. Numatoma, kad iki 2020 m. kovo mėn. šis programinis sprendimas bus įdiegtas į 573 bankomatus, taip pat 157-iuose banko skyriuose.

„Vertiname savo partnerių pasitikėjimą ir visuomet stengiamės pasiūlyti pačius geriausius ir būtent jiems tinkamiausius programinius sprendimus, padedančius optimizuoti darbo procesus, – teigia „BS/2 Georgia“ vykdomasis direktorius Andrej Smirnov. – Mūsų privalumas, kad gerai išmanome šios rinkos specifiką, vidinių bankinių procesų ypatumus. Mūsų produktai gali būti pritaikyti atsižvelgiant į skirtingus kiekvieno banko poreikius. Be to, mes ne tik parduodame produktą, bet ir teikiame jo įdiegimo ir nuolatinės techninės priežiūros paslaugas, taip pat organizuojame mokymus su juo dirbsiančiam personalui“.

„TBC Bank“ – jau trečias Sakartvelo bankas, naudojantis grynųjų pinigų apskaitos sprendimą „Cash Management.IQ“.

BS/2 daugiau nei 20 metų tiekia Sakartvelo finansinėms įstaigoms bankinę techninę ir programinę įrangą, taip pat teikia visapuses jos priežiūros paslaugas. Tarp partnerių – daugiau nei 10 stambių šalies bankų.