„Banking Forum Baku“: ekonomikos be grynųjų pinigų link pasitelkus inovatyvius sprendimus

 

Azerbaidžano sostinėje Baku lapkričio 6–7 d. jau ketvirtą kartą vyks bankinių technologijų forumas  „Banking Forum Baku“, kurio tema – „Ekonomika be grynųjų pinigų: patikimos bankininkystės link“. 

Bankinių technologijų forumas suburs stambiausių finansinių įmonių vadovus, specialistus iš vyriausybinio ir bankinio sektorių, komercinių ir visuomeninių organizacijų vadovus, nuomonių formuotojus, tarptautinių finansų institucijų ir vietinių ambasadų atstovus, taip pat finansų ir bankininkystės produktus bei sprendimus kuriančių įmonių ekspertus – daugiau nei 1000 specialistų iš 130 įmonių visame pasaulyje.

„Azerbaidžane aktyviai diegiamos inovacinės technologijos.  Baku vyksiančiame forume specialistai aptars, kaip taikant šiuolaikinius bankinius sprendimus finansines paslaugas šalyje padaryti dar patogesnes ir labiau prieinamas, – sako BS/2 strateginių partnerių vadovas Kornelijus Šišla. – „Penkių kontinentų“ grupės įmonių BS/2 ir  „ASHBURN International atstovams dalyvauti forume įdomu, nes jos pačios kuria ir diegia tokius inovacinius sprendimus“.

Forumo dalyviai ne tik aptars Azerbaidžano perėjimo prie negrynaisiais pinigais paremtos ekonomikos galimybes ir problemas, bet ir keisis patirtimi, kaip plėtojant skaitmeninius klientų aptarnavimo kanalus naudojami inovatyvūs bankiniai sprendimai ir produktai.

Renginio metu vyks konferencija, kurioje BS/2 Rinkodaros skyriaus vadovas Kirill Ovsiannikov ir „PASHA Bank“ Bankinių kortelių departamento direktorius Zeynal Karimzade skaitys pranešimą „EKS tinklų priežiūros ir valdymo verslo plėtra itin konkurencingoje rinkoje, remiantis „PASHA Bank“ pavyzdžiu“. Minėtame banke sėkmingai įdiegtas ir plėtojamas „ASHBURN International“ programinis sprendimas „TransLink.iQ“, skirtas el. kortelių skaitytuvų tinklui valdyti ir stebėti užtikrinant saugias mokėjimo operacijas.

Vykstant forumui BS/2 stende bus pristatomi programinės įrangos sprendimai, skirti išplėsti bankomatų funkcionalumą: „Payments.iQ“ (mokėjimams bankomatuose priimti), „FCX.iQ“ (įgyvendinantis galimybę bankomatuose pasikeisti valiutą), „Face Detection“ (bankomatų saugumui užtikrinti biometrijos pagrindu), taip pat savitarnos įrenginių integracijos su mobiliuoju banku ir kiti šiuolaikiški sprendimai.

Be to, BS/2 pristatys programinę įrangą „TransLink.iQ“, skirtą valdyti el. kortelių skaitytuvų tinklams, bei inovatyvius kompleksinius sprendimus mažmeninei prekybai.

„Banking Forum Baku“ organizuoja Azerbaidžano bankų asociacija (ABA), Azerbaidžano Respublikos centrinis bankas, Azerbaidžano Respublikos finansų rinkų priežiūros tarnyba bei Ekonominių reformų ir komunikacijos analizės centras. Jau antrus metus iš eilės BS/2 yra viena iš pagrindinių šio renginio rėmėjų.