Artėjant tarptautiniam bankų ir finansų įstaigų teniso turnyrui „BFI Cup“


Jau daugiau nei dešimtmetį Lietuvoje organizuojamas tarptautinis bankų ir finansų įstaigų teniso turnyras „BFI Cup“. Jame draugiškai susirungia Baltijos šalių, Baltarusijos ir Švedijos finansinių įstaigų atstovai.

Renginį, kuris kasmet sulaukia vis daugiau šio verslo sektoriaus atstovų dėmesio ir aktyvaus dalyvavimo, remia „Penkių kontinentų“ grupės įmonė „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2). Tarp įmonių grupės darbuotojų taip pat yra aktyvių teniso žaidėjų. Šiemet grupės garbę gins „ASHBURN International“ atstovai,  kurie nekantrauja susitikti su savo verslo parneriais neformalioje aplinkoje ir išmėginti savo jėgas teniso varžybose.

Artėjant šiemetiniam „BFI Cup“ teniso turnyrui, su organizatoriumi Arūnu Valicku kalbėjomės apie tai, kaip ir kodėl kilo mintis rengti būtent šį profesinį turnyrą, kas pasikeitė per 12 metų ir kas dar laukia ateityje.

Kaip kilo „BFI Cup“ turnyro idėja?

Kai tenisas Lietuvoje pradėjo sparčiai populiarėti kaip atskira sporto šaka, su kolegomis iš kelių bankų pastebėjome, kad bankiniame sektoriuje dirba labai daug tenisą žaidžiančių žmonių – pradedant valdybos nariais, baigiant vadybininkais. Pasitaręs su tuo metu veikusiais bankų vadovais ir jiems pristatęs turnyro idėją, sulaukiau vien teigiamų įvertinimų. Galimybė rengti savo „profesines“ teniso varžybas buvo įvertinta su džiaugsmu. 2007 m. surengėme pirmąjį Lietuvos bankininkų turnyrą.

Po trejų metų nutarėme, kad bus tik įdomiau, jeigu pasikviesime ir kolegų iš užsienio. Taip gimė tarptautinis turnyras „BFI Cup“.

Kaip keitėsi turnyro dalyvių skaičius?

Pirmajame turnyre dalyvavo 8 finansinės įstaigos ir apie 60 žaidėjų, pernai – 14 organizacijų ir daugiau nei 70 žaidėjų. Tikimės, kad šiemet jų skaičius sieks 100. Dalyvių skaičiui įtakos turi dideli pokyčiai bankiniame sektoriuje – vienos finansinės įstaigos užsidaro, kitos susijungia, keičiasi ir darbuotojai.

Kaip keitėsi turnyras per visus metus?

Kiekvienais metais turnyro formatą stengėmės koreguoti, keisti pagal esamą situaciją. Mažėjant veikiančių bankų Lietuvoje, pradėjome kviesti dalyvauti ir kitų finansinių institucijų atstovus, organizavome įvairesnes grupes – pavyzdžiui, pagal amžių, lytį. Šiemet po keleto metų pertraukos grįžta mišriųjų dvejetų grupė.

Kasmet finansinių atstovų įvairovė plečiasi, prie turnyro prisijungia vis naujos įstaigos. Renginį ypač mėgsta Latvijos atstovai – iš jų sulaukiame tik geriausių atsiliepimų. Visąlaik stengiamės atsižvelgti į dalyvių pageidavimus.

Šiemet turėsime naują išskirtinį dalyvį – Baltarusijos finansinių įmonių komandą, kurios kapitonas bus pats Baltarusijos finansų ministras Maksimas Jermolovičius! Taip pat kalbiname prisijungti Lietuvos draudimo įmones, Lenkijos bankų atstovus.

Šį projektą kuriame bendrai – mes, kaip organizatoriai bei idėjos autoriai, kartu su rėmėjais ir dalyviais. Džiaugiamės, kad BS/2 jau septintą kartą prisideda prie organizuojamo turnyro. Juk daugelio renginių, taip pat ir teniso turnyrų, neįvyktų be rėmėjų.

Kokios labiausiai įsimintinos ir netikėtos turnyro akimirkos?

Man asmeniškai labiausiai įsiminė prieš penkerius metus vykusios žaidynės, kuriose „SEB Lietuva“ ir „Danske bankas“ surinko vienodą taškų skaičių. Rezultatas paaiškėjo tik paskutinėse rungtynėse, tačiau tai buvo lygiosios. Taigi teko skaičiuoti ne tik taškus, bet ir bendrus kiekvienos komandos rezultatus. Kadangi bankininkai tikrai moka skaičiuoti, klaidų neįsivėlė, ir tąkart labiau pasisekė SEB bankui.

Kas laukia turnyro ateityje?

Turnyras vyks tol, kol bus norinčių jame dalyvauti, o kol kas jų tikrai netrūksta. Turime rėmėjus, kurių dėka turnyras sklandžiai vyksta nuolatos. Tikimės kasmet prie renginio prijungti vis naujų komandų. Pavyzdžiui, šiemet turnyre kaip naujokas prisijungs „Medicinos bankas“.

Tikime šio renginio perspektyva, viliamės, jog pavyks jį plėsti ir tarptautiniu mastu, kad jis būtų dar įdomesnis ir patrauklesnis. Tokį jį matome po penkerių metų. Be to, bandome užmegzti bendradarbiavimą su Europos banku. Tikimės, kad kada nors pavyks ir jo atstovus sudominti šiuo turnyru.

Dėkojame už pokalbį ir iki susitikimo šiemetiniame „BFI Cup“, lapkričio 9–10 d., SEB arenoje (Ąžuolyno g. 7, Vilnius).