Ateities bankinė savitarna. Naujų „DN Series“ bankomatų apžvalga

Viena iš pirmaujančių bankinės įrangos gamintojų ir jai skirtų programinių sprendimų kūrėjų „Diebold Nixdorf“ prieš metus anonsavo naują bankomatų liniją – „DN Series“. Pirmą kartą naujus įrenginius savo akimis buvo galima pamatyti ir jų funkcionalumą įvertinti 2019 m. rugsėjo mėnesį Las Vegase vykusioje konferencijoje „Intersect“. NVS šalyse šie bankomatai pirmą kartą buvo pristatyti 2019 m. lapkritį Uzbekistane, Taškente, vykusioje konferencijoje „Banking Fusion“. Na, o prieinami įsigyti pirmieji „DN Series“ modeliai kai kuriose šalyse tapo 2020 m. pradžioje.

„DN Series“ – įrenginiai, padedantys įgyvendinti visas savitarnos užduotis. Jų technologinė koncepcija grindžiama standartinių paslaugų, teikiamų per bankomatus, išplėtimu ir integracija su skaitmeninėmis bankų platformomis, siekiant sukurti vientisą ir sklandžią klientų aptarnavimo ekosistemą.

Šios serijos bankomatai išsiskiria ne vien šiuolaikiniu dizainu. Įrenginiai turi iš esmės naują grynųjų pigų apdorojimo mechanizmą, padedantį padidinti savitarnos įrenginių prieinamumą ir užtikrinti nepertraukiamą jų darbą. Be to, kurdama šiuo įrenginius, „Diebold Nixdorf“ atsižvelgė į visas pastarųjų metų bankomatų pramonės savitarnos technologines tendencijas.

Į „DN Series“ bankomatus gali būti papildomai įdiegta ši išorinė įranga:

Visos šios priemonės padeda išplėsti klientų atpažinimo galimybes, per bankomatus teikiamų paslaugų pasirinkimą,  sutrumpinti klientų aptarnavimo laiką, pasiūlyti jiems paslaugas patraukliai ir šiuolaikiškai.

„DN Series 100D“ – itin kompaktiškas bankomatas, išduodantis grynuosius pinigus

 

Viena iš pagrindinių išskirtinių „DN Series 100D“ ypatybių – kompaktiškumas.  Tai bene mažiausias bankomatas rinkoje:  1270 mm x 420 mm x 692 mm (aukštis, plotis, ilgis).  Jis užima vos 0,29 kvadratinių metrų plotą.

Šis savitarnos įrenginys puikiai tinka nedidelėms parduotuvėms ir bankų skyriams, dengtoms turgavietėms ir kitoms nedidelėms erdvėms.  Nepaisant nedidelio dydžio, bankomatas atlieka visas svarbiausias funkcijas – išduoda grynuosius pinigus, užtikrina saugumą (atitinka pasaulinius saugumo standartus) ir patikimą klientų aptarnavimą.

Išsamiau apie „DN Series 100D“

„DN Series 200H“ – ergonomiškas biuro bankomatas su grynųjų pinigų recirkuliacijos funkcija

Tai pats kompaktiškiausias „Diebold Nixdorf“ bankomatas, atliekantis grynųjų pinigų recirkuliacijos funkciją – 1445 mm x 450 mm x 1035 mm  (aukštis, plotis, ilgis). Jis užima vos 0,47 kvadratinių metrų plotą. Įrenginys turi sustiprintas apsaugos nuo vandalų priemones. Jis gali būti statomas uždaruose prekybos centruose ir kitose viešose erdvėse, kur sutinkamas didelis žmonių srautas.

Kuriant šį įrenginį, buvo išlaikyta ankstesnio bankų ir klientų pamėgto „Diebold Nixdorf“ bankomato „CS 4040“ koncepcija, tačiau dizainas – visiškai naujas, ergonomiškas. Jis turi gana didelį ekraną, padedantį kokybiškai teikti paslaugas. Garsiame tarptautiniame konkurse „The Red Dot 2019“ šis modelis gavo apdovanojimą už geriausią dizainą. Žiuri pasirinko „Diebold Nixdorf“ įrenginį iš 5 500 kitų pretendentų.

Išsamiau apie „DN Series 200H“

„DN Series 400H“ – bankomatas flagmanas su grynųjų pinigų recirkuliacijos funkcija

Kurdama šį įrenginį, bankomatų gamintoja įgyvendino dar vieno populiaraus savo bankomato „CS 4060“ technologinę koncepciją. Prieš pasirodant naujai bankomatų serijai, šis savitarnos įrenginys  buvo, ko gero, populiariausias modelis rinkoje. Įrenginys (kaip ir kiti „DN Series“ bankomatai su grynųjų pinigų recirkuliacijos funkcija) turi ketvirtos kartos recirkuliacijos modulį RM4H su didesnės talpos banknotų kasetėmis. Tai padidina savitarnos įrenginių našumą vidutiniškai 40 proc.

Spėjama, kad „DN Series 400H“ ateityje nurungs „vyresnįjį brolį“ savo pranašumais: technologiniu funkcionalumu, šiuolaikišku dizainu ir patikimomis sudėtinėmis dalimis, sukurtomis įdedant visą ilgus metus kauptą CINEO/CS linijos eksploatacijos patirtį.

Išsamiau  apie „DN Series 400H“ 

„DN Series 250H“ – ergonomiškas į sieną taisomas bankomatas su grynųjų pinigų recirkuliacijos funkcija

Pratęsiant naujos „Diebold Nixdorf“ bankomatų linijos analogiją su ankstesne CINEO, verta „DN Series 250H“ modelį palyginti su į sieną taisomu bankomatu „CS 4560“. Naujas įrenginys užima beveik dvigubai mažiau vietos, nei jo pirminis analogas. Bankomatas turi sustiprintą apsaugą nuo vandalų, todėl tinka aptarnauti klientus gatvėje.

Dar vienas svarbus skirtumas – jau minėtas naujas recirkuliacijos modulis RM4H su didesnės talpos banknotų kasetėmis. „DN Series 250H“ bankomato kasetėje telpa iki 2 400 banknotų (tiek pat, kiek ir „CS 4560“ modelyje), tačiau naujasis įrenginys be šių kasečių turi ir dar vieną papildomą „All-in“ tipo (viena talpa įvairių nominalų banknotams) kasetę, talpinančią iki 4 000 banknotų, taigi pinigų saugojimo galimybės gerokai platesnės.

Išsamiau apie „DN Series 250H“

„DN Series 450H“  – į sieną taisomas bankomatas su grynųjų pinigų recirkuliacijos funkcija

Kuriant šį bankomato modelį, buvo atsižvelgta į daugybės pasaulio finansinių organizacijų poreikius, siekiant sudaryti sąlygas teikti platų bankinių paslaugų pasirinkimą didelių žmonių srautų vietose: prekybos centruose, oro uostuose, stotyse, metro. Šis į sieną taisomas bankomatas puikiai tiks klientams aptarnauti už bankų filialų ribų.

Į bankomatą įdiegtos patikimos apsaugos nuo vandalų priemonės sudaro galimybę išplėsti jo naudojimo erdvių pasirinkimą. Beje, esant poreikiui, šis bankomatas gali būti pristatomas su dideliu (19 colių) ekranu ir papildomais išoriniais įrenginiais (pvz., dokumentų skaitytuvu). Tai dar labiau išplečia jo funkcionalumą ir patogumą.

Išsamiau apie „DN Series 450H“

„DN Series 470C“ – daugiafunkcis į sieną taisomas bankomatas, pritaikytas automobilių vairuotojams

Stambiausia pasaulyje bankomatų gamintoja „Diebold Nixdorf“ skiria dėmesio ne tik populiariausiems bankomatams,  bet ir rūpinasi specializuota įranga. Daugelyje šalių jau populiarūs vairuotojams pritaikyti bankomatai (angl. Drive up). Jie sukonstruoti taip, kad būtų patogu naudotis neišlipus iš automobilio.

Į sieną taisomas bankomatas „DN Series 470C“ – patikimas įrenginys su grynųjų pinigų apdorojimo moduliu „CMD-V6C“. Jis gali būti naudojamas ne tik išsiimti gryniesiems ar jiems įnešti, bet ir pasiūlyti vartotojams papildomų paslaugų (papildyti sąskaitą, priimti atsiskaitymus, pervesti pinigus ir kt.).

Išsamiau apie „DN Series 470С“

„DN Series 490C“ – daugiafunkcis automobilių vairuotojams pritaikytas bankomatas

Tai dar vienas vairuojantiems skirtas savitarnos įrenginys, statomas gatvėje arba didelio prekybos centro teritorijoje ir atliekantis automatizuoto bankinio aptarnavimo centro funkcijas.

Patikimos apsaugos nuo vandalų ir kitų išorinių grėsmių priemonės sukurtos tam, kad finansų organizacijos galėtų laisvai rinktis bankomato naudojimo vietą ir nesibaimintų dėl jo saugumo.

„DN Series 490C“ – nauja daugelyje pasaulio šalių populiaraus „CS 2590“ modelio technologinės koncepcijos versija. Bankomatas gali turėti 17 arba 19 colių ekraną.

Išsamiau apie „DN Series 490С“

Daugiau inovacijų  – daugiau galimybių

Verta atkreipti dėmesį, kad į naujos „DN Series“ linijos bankomatus  diegiama įvairaus tipo taikomoji programinė įranga, taip pat ir skirtingų gamintojų įrenginiams pritaikyta „Vynamic Connection Points“. Šis programinis sprendimas sudaro galimybę įgyvendinti daugybę aparatinių funkcijų ir iš esmės keisti bankomatų naudojimo vartotojiškos patirties (UI/UX) principus.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie konkrečius modelius, jų komplektaciją ir pristatymą į skirtingas šalis, susisiekite su BS/2 atstovais.