„Penkių kontinentų komunikacijų centrui“ vadovaus Evaldas Girskus

„Penkių kontinentų“ grupės įmonei „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, teikiančiai šviesolaidinio interneto bei IPTV paslaugas „Penki“ ir verslo sprendimus „ProfIT“, nuo šiandien pradeda vadovauti Evaldas Girskus.

„Lietuvos telekomunikacijų rinka yra ypač konkurencinga ir sudėtinga, todėl reikalauja naujo strateginio požiūrio ir naujų krypčių, kurios padėtų bendrovei toliau teikti savo klientams ir verslo parteriams kokybiškas ir inovatyvias paslaugas, atitinkančias jų verslo strategiją. Tikimės, kad naujasis vadovas, įgijęs patirties stambaus kapitalo užsienio IT srities įmonėse, atneš naujų vėjų ir sustiprins mūsų pozicijas rinkoje“, – sako I. Dadašovas.

Evaldas Girskus ilgą laiką gyveno ir dirbo Londone, garsiose įmonėse „Warner Bros“, „Paramount Pictures“, „Google“. Jis yra įgijęs kompiuterijos ir verslo informacijos sistemų specialybę Rytų Londono universitete, turi programavimo bei sistemų integracijos įgūdžių, daugiau nei 15 metų tarptautinio verslo plėtros strategijos, rinkodaros ir vadovavimo patirties.

UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ per pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 1,03 mln. Eur pajamų. Palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, bendrovės pajamos paaugo 6 procentais. 

„Penki“ interneto tinklas – pirmasis šviesolaidinio interneto tinklas Lietuvoje, pradėtas tiesti dar 1998-aisiais. Šiuo metu juo naudojamasi daugiau nei 120 000 vilniečių būstų.

UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ žinoma Lietuvoje ir kaip viena inovatyviausių telekomunikacinių paslaugų bendrovių Lietuvoje. 2008 m. įmonė pirmoji Lietuvoje savo klientams pasiūlė 100 Mb/s spartą, 2012 m. – 1 Gb/s spartą, o 2017-ųjų lapkritį pirmą kartą šalyje testavo 10 Gb/s spartos internetą.

Prekės ženklas „ProfIT“ pažįstamas Lietuvos verslo įmonėms – tai užsakomųjų IT paslaugų kompleksas iš vienų rankų. Šiuo metu „ProfIT“ paslaugomis naudojasi daugiau nei 1 000 verslo bendrovių ir valstybinių įstaigų.