„Penki kontinentai“ kviečia dalintis šypsena

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ kviečia dalyvauti akcijoje „Šypsena dovanoja viltį“. Nusišypsok, nusifotografuok ir paskelbk savo nuotrauką instagrame su grotažyme #dovanokvilti , o mes už kiekvieną šypseną po 1 Eur padovanosime Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Viltis“. Akcija vyks visą rugsėjo mėnesį.

„Šypsena – tai dovana, kurią gali padovanoti kiekvienas. Ją gaunantis praturtėja, o ją dovanojantis nieko nepraranda. Mūsų akcijos tikslas – atkreipti dėmesį į intelekto negalią turinčių žmonių socialinę izoliaciją ir pakeisti visuomenės požiūrį į juos“, – sakė „Penkių kontinentų“ vidinės komunikacijos ir socialinės atsakomybės projektų vadovė Vaida Praciuvienė bendrijos „Viltis“ draugystės ir kaimynystės šventėje.

Į tradicinį bendrijos renginį, kuris vyko rugsėjo 10 d. netoli bendrijos dienos centro Vilniuje (Kareivių g.2.), susirinko bendrijos narių iš visos Lietuvos. Jie koncertavo, kartu dainavo ir šoko.

Šventėje dalyvavo kaimynystėje įsikūrusių organizacijų atstovai, motociklininkų klubas „Hells angels“, Lietuvos policijos atstovai su savo profesijos simboliu – šuniuku Amsiu. Įgyvendinant socialinę iniciatyvą „Kavos galia“, bendrijos auklėtiniai gamino kavą ir vaišino ja visus susirinkusiuosius.

„Savo tradicinę šventę rengiame jau 11-ąjį kartą. Deja, šiemet dėl paskelbto karantino teko ją perkelti į rudenį. Pastaruoju metu visas dėmesys nukreiptas į koronavirusą, o jautrių socialinių grupių žmonės, kuriems visuomet trūksta dėmesio ir palaikymo, jaučiasi dar labiau atskirti. Tad ypač džiaugiamės turėdami ilgametę partnerę ir rėmėją, įmonių grupę „Penki kontinentai“, kuri šįkart nustebino netradicine paramos akcija, – sako Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ vadovė Dana Migaliova.

Asociacijai  „Viltis“ priklauso daugiau nei 60 Lietuvos organizacijų, kurios jungia beveik 12 tūkst. sutrikusio intelekto vaikų ir suaugusiųjų bei jų šeimų ir globėjų.