„Penki kontinentai“ siūlo vilniečiams išbandyti išmanųjį termovizorių

Vilniaus gyventojai, įvairiais klausimais besilankantys miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo centre, gali pirmieji išbandyti „Penkių kontinentų“ įmonių grupės siūlomą naują produktą – stacionarų termovizorių, skirtą pasimatuoti temperatūrą, siekiant valdyti žmonių srautus per koronaviruso pandemiją. Išmanusis įrenginys pastatytas savivaldybės laukiamajame, juo gali naudotis tiek savivaldybėje besilankantys interesantai, tiek įstaigos darbuotojai, kurių pastate – beveik 800. 

„Penkių kontinentų“ grupės įmonė „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) pristato Lietuvos rinkai išmanųjį termovizorių, padedantį greitai bekontakčiu būdu nustatyti temperatūrą.

„Pirmieji termovizoriai pavasarinės COVID-19 bangos metu buvo įrengti „Penkių kontinentų“ įmonių grupės centriniame biure ir „Penki“ klientų aptarnavimo centre. Įsitikinę, kad jais naudotis paprasta ir patogu, nusprendėme šį sprendimą pasiūlyti ir rinkai – tiems, kurie susiduria su iššūkiu, kaip pandemijos metu suvaldyti itin didelius darbuotojų ir lankytojų srautus. Temperatūros kontrolės sistemos būtų naudingos oro uostuose ir stotyse, prekybos centruose, medicinos ir švietimo įstaigose ir visose organizacijose, kur dirba daug darbuotojų. Kadangi jais išmatuoti temperatūrą greita, jie padėtų sumažinti eiles“, – sako BS/2 Strateginių partnerių vadovas Kornelijus Šišla. 

„Vilniaus miesto savivaldybės pastate toks termovizorius labai praverčia, nes nereikia papildomo žmogaus, kuris matuotų visų ateinančiųjų temperatūrą. Be to, garsinis signalas, pranešantis apie padidintą temperatūrą, taip pat labai naudinga funkcija“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo skyriaus vedėjas Vitalij Mosin.

Stacionaraus termovizoriaus naudą greitai pastebėjo ir įvertino pagrindinės miesto valdžios įstaigos lankytojai: „Manau, kad matuoti lankytojų temperatūrą tikrai svarbu, siekiant išvengti užsikrėtimo, o šis įrenginys padeda tai atlikti neįkyriai, savivaldybės darbuotojams nereikia lįsti žmonėms į akis su visokiais termometrais ir jų gaišinti“, – savo mintimis dalijasi vilnietis Gintaras.

Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, pakilusi temperatūra – pirmasis koronaviruso simptomas, tačiau šį požymį ne visi pastebi. Dėl šios priežasties Lietuvos įmonės, valstybinės organizacijos, švietimo įstaigos pandemijos metu raginamos matuoti savo darbuotojų ir lankytojų temperatūrą.

Išmanusis įrenginys gali nustatyti kūno temperatūrą iš pusės metro, maždaug 0,5º C tikslumu. Tereikia atsistoti priešais ekraną, kad veidas atitiktų ekrane vaizduojamą kontūrą, o lazerinis taškas atsidurtų kaktos centre. Kai sistema užfiksuoja veidą ir pamatuoja temperatūrą, ekrane parodomas temperatūros rodiklis. Įrenginiui užfiksavus galimai karščiuojantį asmenį, kurio temperatūra didesnė nei nustatyta (standartiškai 37,2 °C), apie tai informuoja garsinis pranešimas ir užrašas ekrane.