„Penki“ klientams – dar patikimesnis interneto ryšys

UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, teikianti šviesolaidinio interneto  ir IPTV paslaugas sostinės gyventojams, praneša, kad sėkmingai įgyvendina ryšio magistralių spartos didinimo iki 100 Gb/s projektą.

Anot „Penki“ tinklo vyr. architekto Vladimir Kiseliov, magistralių spartos didinimas padės išvengti ryšio kelio susiaurėjimų (angl. bottleneck), jungiantis „Penki“ tinklu su Lietuvos ir tarptinkliniu ryšiu. Tai ypač aktualu tais atvejais, kai klientų interneto srauto poreikis yra didesnis, nei jį gali užtikrinti turima tinklo atkarpa. Pandemijos metu dėl internetu vykstančių pamokų, darbo susirinkimų, konferencijų ir įvairiausių interneto pramogų, interneto srautas yra išaugęs kone tris kartus palyginti su priešpandeminiu laikotarpiu.

„Dabartinis „Penki“ tinklas pranašus tuo, kad palaikomas bendras tinklo pralaidumas ir  atliekamas duomenų perdavimo dubliavimas. Turime dubliuotas jungtis su pagrindiniais interneto operatoriais Lietuvos teritorijoje ir užsienyje. Dėl šių priežasčių tinklas veikia ypač patikimai ir sparčiai, išvengiama veiklos sutrikimų“, ‒ pasakoja „Penki“ tinklo architektas.

Kuriant 100 Gb/s  ryšio magistralių žiedą, bus atnaujinta tinklo architektūra bei duomenų dubliavimo sprendimai. Dėl šios priežasties duomenų perdavimo kokybė ir sparta dar išaugs. Galimų gedimų metu klientai ir toliau turės stabilią prieigą prie interneto, nes ryšio srautas bus nukreiptas per atsarginį kanalą tol, kol bus atkurtas ryšio teikimas pagrindiniu kanalu.