„EcoVadis“ sidabro statusas – BS/2 kokybės ženklas

„Penkių kontinentų“ grupės įmonei UAB „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) suteiktas „EcoVadis“ sidabrinis statusas už efektyvią socialinės atsakomybės veiklą. Šis reitingas patvirtina, kad įmonė atitinka aukštus tarptautinius tvarios plėtros ir socialinės atsakomybės standartus. Būtent dėl šios priežasties daugiau nei 75 tūkst. įmonių ir stambių korporacijų iš 160-ies pasaulio šalių kasmet dalyvauja reitingų agentūros „EcoVadis“ audito konkurse.

„Tinkama pusiausvyra tarp ekonominės, ekologinės ir socialinės plėtros ‒ esminis veiksnys, lemiantis verslo sėkmę. „EcoVadis“ suteiktas sidabro statusas liudija BS/2 veiklos kokybę. Tai ypač svarbu, auginant verslo partnerių ir klientų pasitikėjimą, įtvirtinant įmonės reputaciją rinkoje ir formuojant tolimesnę įmonės veiklos plėtros strategiją“, ‒ teigia BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Kiekvienais metais BS/2 vertinimo rodikliai auga. Pagal 2019-2020 m. surinktų balų skaičių, ši įmonė papuola į techninės ir programinės įrangos įmonių penketuką.

„EcoVadis“ vertinimas yra efektyvi priemonė, padedanti įmonėms išaiškinti ir efektyvinti tobulintinas sritis. Pagarba žmonėms, aplinkai  ir tvari plėtra ‒ visos „Penkių kontinentų“ įmonių grupės veiklos pagrindas“, ‒ teigia BS/2 projektų vadovė, atsakinga už „EcoVadis“ rengimą, Loreta Valinčienė. 

2020-ųjų pradžioje užklupusi COVID-19 pandemija atkreipė BS/2 dėmesį į darbuotojų ir klientų sveikatą, paspartino inovacinių technologijų diegimą visoje įmonių grupėje. „Penkių kontinentų“ grupė ne tik finansiškai parėmė įvairius Lietuvos fondus, kad šie galėtų parūpinti reikiamos medicininės įrangos, bet ir keletoje medicinos įstaigų įrengė bekontakčius rankų dezinfekcijos įrenginius, o Vilniaus miesto savivaldybėje ‒ temperatūrą matuojantį išmanųjį stacionarų termovizorių.

„Penkių kontinentų“ socialinės atsakomybės pažangos ataskaitą galite peržiūrėti lietuvių arba anglų kalbomis. 

Apie „EcoVadis“

 „EcoVadis“ ‒ viena iš didžiausių tarptautinių reitingo agentūrų, atliekančių įmonių socialinės atsakomybės veiklos auditą. Priskirdama atitinkamą statusą, „EcoVadis“ vertina įmonių veiklą pagal 21 rodiklį, kuris priklauso keturioms teminėms grupėms: etika,  aplinkosauga, darbo ir žmogaus teisės, tvarūs pirkimai.

„EcoVadis“ dėmesio centre ‒ strateginiai ir taktiniai įmonės veiksmai. Vertinimo sistema ir patogios stebėsenos priemonės padeda įmonėms valdyti riziką ir diegti ekologines naujoves į savo pasaulines tiekimo grandines.