Pandemijos sąlygomis aktualus įrenginių dezinfekcijos sprendimas

Jau įsitikinome, kad koronavirusas niekur staiga nedings. Pasaulis turės išmokti gyventi jo grėsmės sąlygomis, galiausiai išlaisvindamas visuomenę iš izoliacijos varžtų ir imdamasis visų įmanomų viruso pristabdymo priemonių.

Jau kuris laikas niekas nebesistebi prašymu atsiskaityti negrynaisiais pinigais, siekiant kiek įmanoma vengti sąlyčio. O ką daryti, jei norint patvirtinti mokėjimą, reikia įvesti PIN kodą? Juk sąlytis su mokėjimo kortelių skaitytuvu tokiu atveju taip pat kelia grėsmę.

„Penkių kontinentų“ grupės įmonė „ASHBURN International“ siūlo išeitį. Įmonės produktų sąrašą papildė įrenginiai, skirti dezinfekuoti mokėjimo kortelių skaitytuvus ir kitus savitarnos įrenginius ultravioletiniais spinduliais.

„Ši technologija suteikia galimybę nuvalyti kortelių skaitytuvo ar savitarnos įrenginio paviršių be tiesioginio kontakto, nenaudojant chemikalų. Veikiamas ultravioletinių spindulių, virusas žūva. Prieš daugiau nei 200 metų atrasta ultravioletinė spinduliuotė plačiai taikoma ir šiais laikais ‒ patalpų dezinfekcijai ir profilaktikai nuo virusų. Mūsų siūlomas sprendimas yra paklausus viešbučiuose, parduotuvėse, vaistinėse ir kitose organizacijose, kurios siekia užtikrinti, kad jų darbuotojai ir klientai būtų kiek įmanoma saugesni“, ‒ teigia „ASHBURN International“ Verslo plėtros departamento vadovas Kristijonas Dunauskas.

Pasakodamas apie šiuo metu aktualią technologiją, jis atkreipia dėmesį į Pasaulio sveikatos organizacijos duomenis, pagal kuriuos koronavirusas ant plastikinio paviršiaus išgyvena apytikriai 7-9 dienas. Honkongo universiteto duomenimis, ant stiklinio paviršiaus ir popierinių banknotų virusas žūva jau po keturių parų, o ant nerūdijančio plieno ir plastiko laikosi iki septynių dienų. Taigi naudojantis savitarnos įrenginių ekranais taip pat yra rizika užsikrėsti koronavirusu.

Atsižvelgdama į tai, kokius įrenginius norima dezinfekuoti, įmonė siūlo įvairius  „UV-Clean“ tipus:

Dunauskas pabrėžia, kad reguliari dezinfekcija, taikant ultravioletinę spinduliuotę, sustabdo kenksmingų patogenų perdavimą. Be to, šie dezinfekcijos įrenginiai turi ir kitų privalumų: skirtingus valymo ciklus (automatizuotą ar individualų), judesio jutiklį, ataskaitų formavimo funkciją, padedančią atlikti auditą.

Norėdami sužinoti daugiau apie šio tipo įrenginius ar gauti konsultaciją dėl jų naudojimo, susisiekite su „ASHBURN International“ atstovais el. paštu mail@ashburn.eu.