„Teltonika Networks“ ir BS/2 partnerystė: nauji plėtros horizontai ir kompleksinės paslaugos

BS/2 pasirašė strateginės partnerystės sutartį su pramoninės tinklo įrangos tiekėja „Teltonika Networks“.

Lietuvos įmonė „Teltonika“ jau daugiau nei 20 metų kuria daiktų interneto (IoT) technologijas. Remdamasi ilgamete projektavimo patirtimi ir taikydama pažangias technologijas, bendrovė sukūrė didelį interneto ryšio sprendimų pasirinkimą, prie interneto jungiant pramoninę įrangą, bankines technologijas, transporto sistemas ir kt.

Pramoninės tinklo įrangos lyderės pozicijas „Teltonika“ užėmė pasiūliusi daugiafunkcius produktus ir patikimas priemones, padedančias paprastai ir patogiai per tinklą valdyti tūkstančius įrenginių. Įmonė patenka į pasaulinį IoT tinklo įrangos gamintojų penketuką.

„Partnerystė su „Teltonika Networks“ atveria mums naujų galimybių. Šios įmonės įranga garantuoja, kad mūsų įrengti bankomatai ir informaciniai kioskai bus prieinami netgi atokiausiuose regionuose, o patikimas ryšys sudarys sąlygas per nuotolį atlikti jų stebėseną ir lengvai diegti į juos naujas funkcines galimybes. Naudodami patikimą tinklo įrangą, galime kurti kompleksinius sprendimus ir teikti visapuses paslaugas: savitarnos įrenginių, programinės įrangos, ryšio technologijų, stebėsenos priemonių diegimo ir techninės priežiūros. Galime pasiūlyti klientams šiuo metu itin aktualias bankomatų ir informacinių kioskų panaudos su jų visapuse priežiūra paslaugas, angliškai įvardijamas kaip „ATM as a Service“ ar „Kiosk as a Service“, ‒ pasakoja BS/2 Verslo vystymo departamento vadovas Andrey Yushev.

Kompleksinių paslaugų teikėjas rūpinasi viskuo: technine ir programine įranga, tinklo ryšiu, kuris užtikrina, kad tarp įrenginių ir mokėjimo duomenų perdavimo centrų bus nuolatinis stabilus ryšys, ir visų įrenginių technine priežiūra. Taigi bankas gali turėti savo savitarnos įrenginių tinklą ir būti garantuotas dėl visų įrenginių veiklos prieinamumo, jų neįsigydamas.

Toli gražu ne visuose pasaulio kampeliuose yra kokybiškas interneto ryšys, būtinas tam, kad sklandžiai veiktų savitarnos įrenginiai. Patikimą bankomatų ir mokėjimo kioskų prieigą prie tinklo papildomai užtikrina „Teltonika Networks“ maršrutizatorius, turintis du lizdus, tinkamus skirtingų operatorių SIM kortelėms, ir automatinio perjungimo funkciją, kuri suveikia įvykus ryšio sutrikimui.

 „Džiaugiamės atradę naują partnerį, kuris padės dar labiau sustiprinti mūsų pozicijas Vidurinės Azijos ir Kaukazo šalyse. Kartu su BS/2 matome didžiules veiklos bankiniame sektoriuje plėtros perspektyvas, kuriant kokybišką ir patikimą tinklo infrastruktūrą. Išklausę mokymus ir gavę sertifikatus, BS/2 inžinieriai galės teikti techninės priežiūros paslaugas ir padėti klientams įgyvendinti bankinės įrangos prijungimo prie pasaulinio interneto užduotis“,  ‒ teigia „Teltonika IoT Group“ Pardavimų NVS šalyse skyriaus direktorius Fiodor Nikulin.

Pasak jo, BS/2 specialistams bus organizuojami techninės priežiūros ir rinkodaros kursai, padedantys  finansų sektoriuje sėkmingai diegti ir prižiūrėti bendrus abiejų įmonių sprendimus.