Patvirtintas Lietuvos ir Armėnijos susitarimas dėl bendradarbiavimo švietimo ir mokslo srityje

Lietuva ir Armėnija bendradarbiaus švietimo ir mokslo srityje – Vyriausybė patvirtino dvišalio bendradarbiavimo susitarimą. skaityti »

Geriausiems studentams paskirtos vardinės Lietuvos prezidentų stipendijos

Geriausiems Lietuvos studentams paskirtos penkių LR prezidentų vardinės stipendijos. Šalia Kazio Griniaus, Antano Smetonos ir Aleksandro Stulginskio į prezidentinių stipendijų sąrašą šiemet įtraukti Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko vardai. skaityti »

„Uliso“ gerbėjai „Bloomsday“ švęs ir Lietuvoje

2012 metų birželio 11–16 d. Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, bus švenčiama „Bloomsday“, arba Blumo (Bloom) diena. skaityti »

„Dangaus restoranas“ – jau Lietuvoje

Vilniaus meras Artūras Zuokas buvo pirmasis, kurį „Dangaus restorano“ organizatoriai pakvietė pasigrožėti Vilniumi, išbandyti meniu ir restorano saugumą. skaityti »

SEB būsto įperkamumo rodiklis: vilniečiai jau turi daugiau galimybių nusipirkti būstą, tačiau jos dar mažesnės negu kitų Baltijos šalių sostinių gyventojų

SEB bankų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje apskaičiuotas SEB būsto įperkamumo rodiklis rodo, kad vidutines pajamas gaunantis vilnietis galėtų nusipirkti 34,9 kv. m senos statybos būstą miegamajame rajone. skaityti »

„Microsoft“ debesijos platforma „Windows Azure“ jau prieinama Lietuvoje

Programinės įrangos gamintoja „Microsoft“ paskelbė, kad debesijos sprendimams kurti skirta platforma „Windows Azure“ jau prieinama ir Lietuvoje. skaityti »

Lietuvos mokslininkai pirmą kartą dalyvauja programos HERA konkurse

Baigėsi jungtinės mokslinių tyrimų programos „Kultūrų sankirtos” (HERA) kvietimas teikti idėjų paraiškas vykdyti tarptautinius humanitarinių ir socialinių mokslų sričių tyrimus Europoje 2013–2016 metais. Lietuva programos konkurse dalyvauja pirmą kartą. skaityti »

Baltijos šalyse ilgiausia vidutinė būsto paskolos trukmė yra Lietuvoje

SEB bankų Baltijos šalyse atlikta lyginamoji suteiktų būsto paskolų 2007 ir 2011 metais analizė rodo, kad Baltijos šalyse vyriausi būsto paskolų gavėjai yra Latvijos gyventojai, ilgiausiam laikotarpiui įsigyti būstui skolinamasi Lietuvoje. skaityti »

Lietuvos keliais važinės „Google Street View“ automobiliai

Artimiausiomis dienomis interneto bendrovė „Google“ į Lietuvos gatves turi išsiųsti jas fotografuosiančius automobilius, tad ilgainiui mūsų šalį bus galima apžiūrėti naudojantis „Street View“ paslauga. skaityti »

Lietuva ir Kazachstanas – abipusis susidomėjimas plėtoti akademinius ryšius

Astanoje (Kazachstanas) su Lietuvos universitetų rektorių delegacija viešintis švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius susitiko su švietimo ir mokslo ministru Bakytžanu Žumagulovu, lankėsi universitetuose, skaitė paskaitą L. Gumiliovo Eurazijos nacionalinio universiteto tarptautinių santykių ir teisės studentams. skaityti »