Imituota žmogaus kūno operacija nesvarumo būklėje

Erdvėlaivyje „Dassault Falcon 20“ neseniai buvo sėkmingai įgyvendintas eksperimentas, kurio metu imituota krūtinės ląstos atvėrimo ir vidinės kraujosruvos sustabdymo operacija. skaityti »

Kosmoso technologijų paroda Vilniuje sulaukė lankytojų antplūdžio

Praėjusią savaitę Vilniuje vykusią kosmoso technologijų parodą „European Space Expo“ aplankė 37,5 tūkst. žmonių. Tai buvo 15-ąjį kartą Europoje surengta paroda, kuri Vilniuje sulaukė 250 tūkstantojo „European Space Expo“ lankytojo. skaityti »

Unikaliam KTU ir partnerių eksperimentui kosmose – žalia šviesa

Lietuvos mokslo bendruomenė, dirbanti kosmoso srityje, ruošiasi pasaulinės reikšmės įvykiui – pirmajam pjezo reakcijos įrangos išbandymui kosmose. Jau šių metų lapkričio mėnesį į kosmosą kils pilotinis, Kauno technologijos universiteto (KTU) ir Kosmoso mokslų ir technologijų instituto jungtinės komandos kuriamas palydovas „LitSat–1“. skaityti »

Pasauliniam pjezo reakcijos eksperimentui kosmose – žalia šviesa

Lietuvos mokslo bendruomenė, dirbanti kosmoso srityje, ruošiasi pasaulinės reikšmės įvykiui – pirmajam pjezo reakcijos įrangos išbandymui kosmose. skaityti »

2001 m. savo gyvavimą baigė kosminė stotis „Mir“

2001 m. kovo 23 d. savo gyvavimą baigė kosminė stotis „Mir“, sudegdama atmosferoje virš Ramiojo vandenyno. skaityti »

Kosmosas legalizavosi Mykolo Romerio universitete

Šią savaitę Mykolo Romerio universitete (MRU)rinkosi pilna auditorija entuziastingų ir inovatyvių žmonių, kurių pagrindinis tikslas buvo suvokti kosmoso verslo ir teisės santykį bei atsakyti į klausimą „Kosmoso verslas ir teisė: mistika ar realybė“? Pasak renginio organizatoriaus ir pranešėjo Tomo Ambraso, “tai precedento neturintis atvejis, neabejotinai įeisiantis į Lietuvos teisės ir Lietuvos kosmoso istoriją.“ skaityti »

Neregėtoji Žemė iš kosmoso

NASA pristatė naują nemokamą elektroninę fotoknygą „Earth As Art“. skaityti »

Kosmoso lyderiai: Lietuva turi ieškoti savo išmanios specializacijos

Vilniuje vykstančioje tarptautinėje kosmoso konferencijoje „SEMWO 2012“ dalyviai iš didžiųjų kosmoso valstybių pateikė skirtingas vizijas, kokia linkme turėtų vystytis kosmoso technologijos ateityje, tačiau visi pritarė idėjai, kad tokiai šaliai kaip Lietuva būtina atrasti išmanią specializaciją – nišą kosmoso technologijų tyrimuose ir globalioje rinkoje. skaityti »

„Google“ investuos į kosmoso užkariavimo projektą

„Google“ su kitais investuotojais palaiko kosmoso užkariavimo ir gamtinių resursų tyrinėjimų projektą „Planetary Resources“. skaityti »

Žvaigždžių tramvajumi – į Žemės orbitą

Kelionės į kosmosą yra vienas sudėtingiausių žmonijos pasiektų tikslų. Tačiau tai ir labai brangu – 1 kilogramo svorio iškėlimas į žemą orbitą šiuo metu kainuoja apie dešimt tūkstančių JAV dolerių. O astronauto kelionė pilotuojamu kosminiu laivu kainuoja net šimtą tūkstančių dolerių, taip pat svorio kilogramui. skaityti »