Informacinių technologijų egzaminą laiko rekordinis skaičius abiturientų

Specialistai teigia, kad po 10 – 15 metų visos verslo įmonės bus susijusios su informacinėmis technologijomis, taigi nebestebina tai, jog savo ateitį su šia sritimi sieja vis daugiau jaunuolių. skaityti »

7 patarimai abiturientams, kaip pasirinkti tinkamas studijas

Jau greitai Lietuvos abiturientai ne tik laikys brandos egzaminus, bet ir darys vieną svarbiausių sprendimų savo gyvenime – rinksis studijas ir kartu ir būsimą karjeros kelią. skaityti »

Premjeras A. Butkevičius geriausiems šalies abiturientams: kurkite Lietuvos sėkmę

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino šiemet sėkmingiausiai brandos ir profesinio mokymo kvalifikacijos egzaminus išlaikiusius šalies abiturientus. skaityti »

SEB bankas apdovanojo geriausius šalies abiturientus

Šiemet savo įsteigtus prizus SEB bankas įteikė 54-iems Lietuvos abiturientams, kurie aukščiausiais balais išlaikė bent keturis valstybinius brandos egzaminus. skaityti »

Abiturientams prasidėjo egzaminų sesija

Šiandien abiturientai laikė pirmąjį valstybinį egzaminą – anglų kalbos. Švietimo ir moksli ministerijos duomenimis jį šiemet laikyti pasirinko 16 998 kandidatai. skaityti »

Vis daugiau abiturientų nori laikyti informacinių technologijų, gamtos mokslų egzaminus

Nacionalinis egzaminų centras apibendrino kandidatų, ketinančių laikyti brandos egzaminus, pasirinkimus. Prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 39 980 kandidatų (2012 metais – 44 852 kandidatai). skaityti »

Pristatytas pasirengimas 2013 m. lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminui

Nuo 2013 m. visi Lietuvos abiturientai, nepriklausomai nuo jų mokymosi kalbos, laikys vienodą lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą. Švietimo ir mokslo ministerijoje pristatyti balandį vykusio bandomojo lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, kurį laikė mokiniai iš mokyklų lietuvių, lenkų ir rusų dėstoma kalba, rezultatai. skaityti »

SEB bankas apdovanojo geriausius šalies abiturientus

SEB bankas jau septintus metus apdovanoja geriausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusius šalies abiturientus. Šiemet savo įsteigtus prizus įteikė 57-iems Lietuvos abiturientams, kurie aukščiausiais balais išlaikė bent keturis valstybinius brandos egzaminus. skaityti »

Daugiausia po tris egzaminų šimtukus surinkusių abiturientų – KTU gimnazijoje

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, šiemet 767 laikiusieji brandos egzaminus gavo šimto balų įvertinimus. skaityti »

Dvyliktokai laiko istorijos egzaminą

Šiandien 18 672 abiturientai visoje šalyje laiko istorijos valstybinį brandos egzaminą. Per pustrečios valandos dvyliktokams teks įveikti testo klausimus ir analizuoti istorijos šaltinius – nagrinėti žemėlapius, analizuoti karikatūras. skaityti »