Londono mokslo muziejuje – du KTU sukurti robotai

Lapkričio 30 d.–gruodžio 4 d. Londono mokslo muziejuje vyko robotų festivalis, kuriame pristatyta daugiau negu 20 robotų, iš kurių daugelis sukurti Europos mokslo laboratorijose ir Britanijoje rodyti pirmą kartą. Tarp šių pasaulinio lygio „protingųjų“ mechanizmų ir du Kauno technologijos universitete pagaminti ir suprogramuoti robotai. skaityti »

Pietų Korėjoje kalinius prižiūrės robotai

Nuo pavasario Pietų Korėjos kalėjimuose atsiras kalinius prižiūrintys robotai. Iš pradžių kalėjime bus panaudoti trys robotai. skaityti »

Robotai, galintys skraidyti būriu

Lozanos politechnikos instituto tyrėjai kartu su įmone „senseFly“ sukūrė robotus, kurie gali skraidyti būriu. skaityti »

Japonijos korporacija „Panasonic“ paskelbė dalyvausianti triatlono varžybose Havajuose

Tiesa, dalyviai nebus jos darbuotojai – „Panasonic“ į varžybas pasiųs tris nedidelius robotus, kurių kiekvienas rungsis vienoje rungtyje – bėgs, plauks ir važiuos dviračiu. skaityti »

Robotai mokys užsienio kalbos

Viena Japonijos kompanija sukūrė robotus, kurie gali bendrauti su žmonėmis anglų kalba. Jų paskirtis – mokyti studentus anglų kalbos. skaityti »

Sukurtas robotas, sklandantis bangomis

Robotus gaminanti kompanija „Liquid Robotics“ sukūrė naują robotą, pavadinimu „Bangų sklandytuvas“ (angl. Wave Gliders), kuris pasitarnaus okeanografijos mokslo tikslams. skaityti »

Kuriamas robotas, Saulės energijai perduoti

Japonai ir toliau stebina savo išradimais ir robotais. Šį kartą mokslininkai kuria robotą, kuris Saulės energiją tiektų tiesiai į Žemę. skaityti »

Robotai „Lingroidai“ kuria savo kalbą

Paprastai skaitmeninių sistemų komunikacijai naudojamos specialios komandos, kurios iš anksto įdiegtos programinėje ar aparatinėje įrangoje ir vienodai suprantamos visų informaciją siunčiančių ir gaunančių objektų, tačiau Australijos mokslininkai nutarė kiek pakeisti šią taisyklę. skaityti »

Robotų kūrėjai varžysis Kauno technologijos universitete

Pirmasis robotas, kuris sugebės aptikti ir atgabenti „aukso maišą“ į nurodytą vietą, savo kūrėjams laimės studentiško „aukso maišo“ vertės piniginį prizą – keliasdešimt tūkstančių litų. skaityti »

Robotai – žemės ūkio darbininkai?

Laikai, kai fermeriai ir ūkininkai plušėdavo diena iš dienos, gali baigtis – prognozuojama, kad greitu metu ūkininkų skaičius gali sumažėti, nes jų darbą atliks specialiai tam pritaikyti robotai. skaityti »