Ar žinote, kam dar naudojamas šviesolaidinis kabelis?

Ar žinote, kad šviesolaidinis kabelis naudojamas anaiptol ne tik sparčiam interneto ryšiui užtikrinti? skaityti »

Sparčiausias internetas studentams – už studentišką kainą

Kaip manote, be ko negali gyventi nė vienas studentas? Kalba ne apie maistą, bet apie technologiją, suteikiančią galimybę turėti ryšį su visu pasauliu. skaityti »

Ar žinote, kam dar naudojamas šviesolaidinis kabelis?

Šiais laikais išgirdęs žodį „šviesolaidis“ arba „optinis kabelis“ iš karto pagalvoji apie internetą. Tačiau, pasirodo, šviesolaidinis kabelis naudojamas ne tik interneto ryšiui užtikrinti. skaityti »

„Vežanti“ interneto kaina studentams – nepramiegok!

Ar yra studentų, galinčių bent vieną dieną praleisti be interneto? Juo labiau, kad šiemetinė vasara nelepina šiluma. O atėjus rudeniui internetas tampa ne tik laisvalaikio pramoga, bet ir vertingu žinių šaltiniu, ryšio su dėstytojais ir kursiokais kanalu. skaityti »

Interneto rūšys ir tiekėjai: kaip išsirinkti?

Patarimai, į ką vertėtų atkreipti dėmesį renkantis internetą ir kaip nuspręsti, kokia interneto rūšis jums tinkamiausia. skaityti »

Lietuvoje daugėja šviesolaidinio interneto ir IPTV naudotojų

LR ryšių reguliavimo tarnyba paskelbė 2016 m. III-iojo ketvirčio elektroninių ryšių rinkos duomenis. skaityti »

Prieigą prie interneto iki metų pabaigos turės 3,5 mlrd. žmonių

Jungtinių Tautų organizacijos komisija paskelbė ataskaitą „Plačiajuosčio interneto būklė 2016“. Jos duomenimis, interneto prieinamumas pasaulyje didėja. skaityti »

Po 10 metų internetas pasieks 1 petabito per sekundę greitį

Duomenų perdavimas šviesolaidžių tinklais per artimiausius 10 metų gali pasiekti 1 petabito per sekundę (Pb/s), arba 1000 terabitų/ s (Tb/s) greitį. skaityti »

Trečius metus iš eilės šviesolaidžio tinklo plėtros lydere Europoje pripažįstama Lietuva

Miunchene vykusioje konferencijoje šviesolaidinio interneto plėtra bei itin greitos prieigos technologijų pasiekiamumu vartotojams ir verslui besirūpinanti asociacija „FTTH Council Europe“ paskelbė, kurios Europos valstybės praėjusiais metais sėkmingiausiai plėtojo šviesolaidžio interneto tinklą. skaityti »

Pasiektas duomenų perdavimo šviesolaidžiu greičio rekordas

Dviem tyrėjų grupėms bandymo metu pavyko peržengti simbolinę 100 terabitų per sekundę duomenų perdavimo šviesolaidžiu greičio ribą. skaityti »