Lietuviškam interneto adresui – 25-eri

1992 metų birželį, padedant Norvegijos vyriausybei, internete buvo įkurtas LT srities domenas. skaityti »

Lietuvos mokyklų apdovanojimai padės atrasti šalies mokyklų herojus

Po sėkmingo praėjusių metų starto grįžta Lietuvos mokyklų apdovanojimai (LMA). Kovo 30 dieną Kauno technologijos universiteto (KTU) „Santakos“ slėnyje vyksiančiame renginyje ne tik paaiškės dešimties nominacijų nugalėtojai, bet ir vyks nemokama konferencija moksleiviams bei mokytojams „Code the future“. skaityti »

KTU mokslininkų sukurtas produktas padės kelininkams pasiruošti žiemai laiku

Bendrovės „Baltkalis“ ir Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkių bendradarbiavimo rezultatas – naujas, analogų neturintis, patentuotas ledo ir sniego tirpinimo mišinys „Ledo siaubas“. skaityti »

Atidaroma ketvirtoji pasaulyje dizaino biblioteka „Design Library“

Kauno technologijos universitete duris atveria vienas iš pasaulinio tinklo „Design Library“ (liet. dizaino biblioteka) padalinių. Tai vos ketvirtoji tokio tipo biblioteka pasaulyje. skaityti »

Lietuvos pedagogai semiasi žinių skaitmeniniuose mokymuose

Artėjant rugsėjo pirmajai Lietuvos pedagogai jau pradėjo ruoštis naujiesiems mokslo metams. Labiausiai motyvuoti šalies mokytojai susirinko į Kauną, kur startavo skaitmeninių mokymų programa „Samsung Mokykla ateičiai“. skaityti »

Mokytojams – 7 naujos neformaliojo švietimo programos

Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (KTU SHMMF) Edukacinės kompetencijos centras vasarą organizuoja kvalifikacijos tobulinimo mokyklą mokytojams. skaityti »

KTU absolventas sukūrė pirmąją Lietuvoje mobiliąją gestų programėlę

Gestų kalba yra vizuali ir gyva, tačiau neturi savo rašytinės formos. Nuo šiol ją „perskaityti“ padės KTU Informatikos fakulteto (IF) absolvento Liutauro Butkaus sukurta mobilioji programėlė, sudaryta iš daugiau nei 8 tūkstančių lietuvių kalbos gestų. skaityti »

Kaip informatikos studijas pakeitė asmeninių kompiuterių ir interneto atsiradimas?

Kaip informatikos studijas pakeitė pastaraisiais dešimtmečiais žaibiškai besivystančios informacinės technologijos (IT), rinkos poreikiai, kokių programavimo kalbų mokomi dabartiniai studentai, kokios IT studijos bus ateityje? skaityti »

Papildomas informatikos mokymasis – sėkmingos karjeros pagrindas

Apklausos rodo, kad iš 66 proc. moksleivių, lankančių papildomo ugdymo užsiėmimus, tik 6,2 proc. renkasi mokytis informacinių technologijų (IT), kai, tuo tarpu, sportuoja daugiau nei pusė iš jų. skaityti »

Prie virtualios realybės kūrimo prisideda ir lietuviai

Dar prieš keletą metų virtuali realybė atrodė tolima nuo kasdienio gyvenimo, tačiau situacija sparčiai keičiasi. Tiek technologijų kompanijos, tiek mokslininkai, kurių gretas papildė ir mokslininkai iš Kauno technologijos universiteto, atranda naujų virtualaus pasaulio galimybių. Kokių? skaityti »