Ko galėtume pasimokyti iš Suomijos švietimo sistemos?

Suomijos švietimo sistema yra dažnai pateikiama kaip pavyzdys, kuriuo turėtų sekti kiekviena valstybė. skaityti »

Beveik pusė Lietuvos tėvų už vaikų lavinimą planuoja mokėti pinigus

Lietuvos tėvai vis daugiau dėmesio ir finansų skiria vaikų lavinimui bei ugdymui. skaityti »

Lietuvos inovacijų progresui skatinti – 2,5 mln. eurų

Inovatyvios įmonės, bendradarbiaujančios ar norinčios bendradarbiauti su mokslininkais, vėl gali teikti paraiškas gauti inovacinių čekių. skaityti »

Moksliniams tyrimams iš verslo skirta per 1 mln. eurų

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skyrė daugiau kaip 1 mln. eurų mokslo ir studijų institucijoms už užsakomųjų darbų pagal verslo poreikius atlikimą. skaityti »

Vilniaus inovacijų forume diskutuota apie inovacijas versle: nuo startuolių iki klasterių

Gruodžio pradžioje vykusiame pirmajame Ūkio ministerijos ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) surengtame Vilniaus inovacijų forume („Innovation Drift“), daugiau nei 600 dalyvių dvi dienas diskutavo apie naujovių reikšmę visos Europos ekonomikai. skaityti »

Apie naujų technologijų reikšmę šiuolaikinei medicinai – Biomedicininės inžinerijos konferencijoje

Lapkričio 28 – 29 dienomis Kauno technologijos universiteto centriniuose rūmuose vyks Biomedicininės inžinerijos konferencija. Biomedicinos mokslai aukštųjų technologijų dėka padeda kurti ir tirti naujus metodus, technologijas bei intelektualias priemones medicininei diagnostikai ir stebėsenai. skaityti »

Karinių oro jėgų vadas tikrino kaip KTU GTI sekasi kurti raketinę įrangą

2013 m. lapkričio 4 d. KTU Gynybos technologijų institute lankėsi Karinių oro pajėgų vadas generolas majoras Edvardas Mažeikis, kuris drauge su kolegomis, domėjosi KTU GTI moksline baze, infrastruktūra, personalu bei vykdomais projektais. skaityti »

LSS: prekyba rašto darbais klesti, o kaltų nėra

Šį pavasarį Lietuvos studentų sąjungos tyrimas „Akademinio sąžiningumo indeksas“ atskleidė, kad net 33,8 proc. studentų rašto ar kitokio darbo pirkimą ir pateikimą kaip savo įvardina paplitusiu arba greičiausiai paplitusiu reiškiniu. Lyginant su praėjusiais metais vykdytu tyrimu šis skaičius išaugo beveik 7 proc. skaityti »

Mokslo ir verslo bendradarbiavimas: Lietuvos ir JAV patirtis

Lietuvoje lankosi Lietuvos mokslo ambasadorius JAV, Masačusetso technologijų instituto Architektūros katedros profesorius Gediminas Urbonas – menininkas ir dėstytojas, įkūręs tarpdisciplininę tyrimų programą, tarptautinio pripažinimo susilaukęs dėl savo socialiai interaktyvių, tarpdisciplininių projektų. skaityti »

Prestižiniame leidinyje VU mokslininkai pristatė originalų DNR modifikacijos profilių analizės metodą

Elektroninis žurnalas „Nature Communications“ vasarą paskelbė Vilniaus universiteto (VU) mokslininkų straipsnį „DNA unmethylome profiling by covalent capture of CpG sites" („Nemetilintų DNR sričių profiliavimas kovalentiškai surišant CpG sekas“). skaityti »