Lietuva sensta, kokia išeitis?

2016-ais metais Lietuva užėmė 16 vietą pagal visų gyventojų amžiaus vidurkį, kuris siekė 43 metus. skaityti »

Išlaidų dalis pensijoms didės tik Lietuvoje

Lietuvoje kaupiančiųjų II pakopos pensiją dalis tarp visų gyventojų yra mažiausia, lyginant su Latvija ar Estija. skaityti »

Pensijų kaupimo būdui pasirinkti suteiktą laiką turime išnaudoti efektyviai

Seimas pratęsė terminą antros pakopos pensijų kaupimo dalyviams apsispręsti dėl tolesnio kaupimo. Tai – teigiama žinia. Vasara nėra pats geriausias laikas versti žmones priimti svarbius asmeninius sprendimus. skaityti »

SEB banko klientai tolesnį pensijos kaupimo būdą gali rinktis internetu

SEB banko klientai, sudarę antros pakopos pensijų kaupimo sutartis iki 2013 m. sausio 1 d., tolesnį pensijų kaupimo būdą gali pasirinkti neišeidami iš namų. skaityti »

Lietuvos gyventojų pensijos mažiausios, nerimas dėl jų – didžiausias

SEB Baltijos šalių namų ūkių finansų apžvalgoje teigiama, kad pajamos sulaukus pensinio amžiaus – vienas iš didesnių Baltijos šalių namų ūkių finansinių rūpesčių. skaityti »

Kaip kaups pensiją, apsisprendė 9 proc. antros pakopos dalyvių

Pensijų kaupimo sistemos dalyviai nuo balandžio 1 d. įsigaliojančias permainas pasitinka neapsisprendę. Tik 9 proc. antros pakopos dalyvių žino, kaip toliau kaups savo pensiją. Tokias tendencijas rodo „Danske Bank“ užsakymu atlikta antros pensijų pakopos dalyvių apklausa. skaityti »

Tyrimas: nors lietuviai pensinį amžių įsivaizduoja niūriai, jam ruoštis neskuba

SEB banko užsakymu atlikta Baltijos šalių gyventojų apklausa parodė, kad lietuviams senatvė pirmiausia asocijuojasi su ligomis ir lėšų trūkumu, tačiau savarankiškai taupyti neskubame: trečios pakopos pensijų fonduose lėšas kaupia vos 14 proc. apklaustųjų skaityti »

Savaitės naujienos

Svarbiausios savaitės naujienos trumpai (2011 m. birželio 27–liepos 1 d.). skaityti »