CERT-LT įspėja apie pavojingus suklastotus tinklalapius

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT įspėja interneto naudotojus apie pastaruoju metu padažnėjusius suklastotus tinklalapius. skaityti »

Elektroniniu paštu plinta brukalas su kompiuteriniu virusu

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT įspėja apie brukalą ir kartu su juo platinamą kenkėjišką programinį kodą (kompiuterių virusą). skaityti »

Per 2014 m. III ketvirtį CERT-LT ištyrė 9 566 incidentus elektroninėje erdvėje

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys (CERT-LT) apibendrina 2014 m. III ketvirčio veiklos rezultatus. skaityti »

Prasidėjo tarptautinės tarpinstitucinės kibernetinės pratybos „X14“

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba 2014 m. rugsėjo 22 dieną pradėjo tarptautines tarpinstitucines kibernetines pratybas „X14“. skaityti »

CERT-LT įspėja apie elektroniniais laiškais kartu su suklastota sąskaita masiškai platinamą virusą

CERT-LT įspėja, kad pastarosiomis dienomis smarkiai išaugo neva nuo judriojo ryšio operatorių siunčiamų elektroninių laiškų kiekis, prie kurių pridedama suklastota sąskaita ir zip archyvas su kompiuteriniu virusu infekuotu failu. skaityti »

„Cert-LT“ tirtų incidentų elektroninėje erdvėje šiemet padaugėjo 28 proc.

Elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys „Cert-LT“ per pirmąjį šių metų ketvirtį ištyrė 7,4 tūkst. incidentų elektroninėje erdvėje skaityti »

2013 metais CERT-LT ištyrė 25 337 incidentus elektroninėje erdvėje

Lietuvos Respublikos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT apibendrina 2013 metų veiklos rezultatus. skaityti »

Ekspertai pataria, kaip nepakliūti į kompiuterių-zombių tinklą

Brukalams platinti, virtualioms atakoms organizuoti ir kitoms neteisėtoms veikloms naudojami virusais užkrėstų kompiuterių tinklai (vadinamieji „botnet“) – XXI a. problema. Rekomendacijas, kaip nepakliūti į šiuos tinklus, pateikia Nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT. skaityti »

CERT-LT sustabdė botneto valdymo tarnybinę stotį

Lietuvos Respublikos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT, bendradarbiaudamas su Vokietijos nacionaliniu CERT (CERT-Bund), aptiko ir neutralizavo Lietuvoje veikiančią botneto valdymo tarnybinę stotį, kuri buvo naudojama užvaldytiems kompiuteriams (botams) kontroliuoti ir valdyti. skaityti »

RRT teikia rekomendacijas, kaip elgtis įsilaužimo į elektroninio pašto dėžutę atveju

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) teikia rekomendacijas, kaip elgtis po įsilaužimo elektroninio pašto dėžutę. skaityti »