Lietuviškam interneto adresui – 25-eri

1992 metų birželį, padedant Norvegijos vyriausybei, internete buvo įkurtas LT srities domenas. skaityti »

Ar verta registruoti interneto svetainės adresą su lietuviškais rašmenimis?

Balandžio pradžioje jau ketvirtą kartą buvo surengti gražiausio svetainės vardo su lietuviškomis raidėmis, rinkimai. skaityti »

Lietuviškumu žavėję domenai su diakritiniais ženklais grimzta į nebūtį

Sukanka lygiai 13 metų, kai .lt domene buvo pradėti registruoti domenų vardai, turintys savitųjų lietuvių kalbos abėcėlės raidžių. skaityti »

Baltarusijoje – domeno .bel startas

Baltarusijoje pradėta prekyba domenu .bel (.бел). skaityti »

Domenas „.bank“ bus prieinamas visiems

Jau kitą savaitę domenas „.bank“ bus prieinamas visiems. Tai turėtų suteikti finansų institucijoms ir jų klientams didesnį saugumo lygį internete. skaityti »

RSS.com domeno savininkas bando pasinaudoti „Google Reader“ uždarymu

Mes esame rašę, jog interneto gigantas „Google“ nusprendė atsisakyti savo „Reader“ RSS agregatoriaus, kuris nebeveiks nuo liepos 1 dienos. Nors tai sukėlė vartotojų nepasitenkinimą, kai kurie interneto veikėjai iš to žada užsidirbti, ką nori padaryti ir RSS.com domeno savininkas. skaityti »

„Apple“ pareiškė pretenzijas į domeną „iPhone5.com“

Kompanija „Apple“ kreipėsi į Pasaulinę intelektinės nuosavybės organizaciją (WIPO) reikalaudama perduoti jai domeno „iPhone5.com“ teises. skaityti »

„Facebook“ vartotojams suteiks „asmeninį“ elektroninį paštą

Socialinis tinklas „Facebook“ suderins vartotojų puslapių adresus su jų elektroninio pašto adresais domene @facebook.com, praneša pats tinklas. skaityti »

Škotijos tinklapiai baigsis galūne „scot“

Neseniai spaudoje pasirodė pranešimai, jog Londono interneto puslapiai ateityje turės unikalią galūnę ir tai ko gero „užkrečiama“, nes Škotijos vyriausybė pareiškė norą, jog jų internetiniai tinklalapiai baigtųsi galūne „scot“. skaityti »

Londono interneto puslapiai turės unikalią galūnę

Londono įvaizdžiu besirūpinanti kompanija „London & Partners“ nusprendė, jog miesto interneto puslapiai privalo turėti savo unikalią galūnę, kuri juos išskirtų iš įprastų portalų. skaityti »