Kūrybingas mokytojas – laimingi mokiniai

Prasidedantys mokslo metai vėl atkreipė dėmesį į šiuolaikinę mokyklą ir ugdymo procesą, kuriame pagrindinė vieta turėtų tekti ne metodikoms ar mokymo priemonėms, bet mokytojui, sugebančiam kūrybiškai jomis naudotis. skaityti »

Elektroninį dienyną naudoja jau beveik 80 proc. mokyklų

Šiais mokslo metais beveik 1000 bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo mokyklų naudos elektroninį dienyną vietoje įprasto popierinio. skaityti »

Visos sostinės mokyklos remontą baigs laiku

Šią vasarą Vilniuje buvo rekonstruojamos ir modernizuojamos 22 ugdymo įstaigos, dar 12 buvo atliekami remonto darbai. Iš viso šiemet mokyklų ir lopšelių-darželių rekonstrukcijai skirta 52,2 mln. litų. skaityti »

Vilnijos mokyklose – didelių statybų pabaigtuvės

Naujieji mokslo metai keliose Pietryčių Lietuvos mokyklose taps dviguba švente – įkurtuvėmis naujose klasėse ir sporto salėse skaityti »

Mokykloms ir mokiniams rengiamas tarpusavio pagarbaus elgesio reglamentas

Pirmą kartą mokykloms parengtas rekomendacijų projektas, numatantis leistinas poveikio priemones netinkamai besielgiantiems vaikams. skaityti »

Mokyklų vasara – remonto darbų įkarštis

Šiemet 36 mokyklų remonto darbams skiriama per 25 mln. litų. Atnaujintose patalpose jau šį rudenį mokslus tęs Vilniaus Sausio 13-osios, Kauno Jono ir Petro Vileišių, Lazdijų rajono Šeštokų, Varėnos rajono „Ryto“ vidurinių mokyklų bei kitų švietimo įstaigų mokiniai ir mokytojai. skaityti »

Mokyklos gali nuspręsti, kada šiemet rengti Rugsėjo 1-osios šventę

Šiais metais Rugsėjo 1-oji, Mokslo ir žinių diena, bus šeštadienį. Todėl pačios mokyklos turėtų pasirinkti, kada rengti mokslo metų pradžios šventę: ar šeštadienį, ar pirmadienį, rugsėjo 3 dieną. Pamokos mokyklose turi prasidėti pastarąją dieną. skaityti »

Švietimo ekspertai: sparti mobiliųjų technologijų plėtra reikalauja neatidėliotinų pokyčių mokyklose

Ekspertai mano, kad pasenusius mokyklose taikomus metodus ir priemones būtina keisti šiuolaikiškesnėmis. skaityti »

Naujoje parodoje MOKYKLA – ateities mokyklos vizija

Ar galima mokymąsi paversti džiaugsmingu naujų žinių atradimu, o standartinę mokyklos dėžutę regėti kaip kūrybišką aplinką, skatinančią vaiką augti ir tobulėti? skaityti »