KTU studijų prorektorė J. Šiugždinienė: konkuruodami tarpusavyje, pralaimime kovą tarptautinėje aukštojo mokslo erdvėje

Jau visi pavargo nuo diskusijų apie universitetų susijungimus – belieka laukti Vyriausybės politinės valios kuo greičiau priimti racionalius sprendimus. skaityti »

Diskusija apie BREXIT įtaką aukštąjį mokslą D. Britanijoje pasirinkusiems lietuviams

Vienas moderniausių Didžiosios Britanijos universitetų „De Montfort“ (Lesteris) kviečia visus suinteresuotus žiniasklaidos atstovus susitikti Vilniuje rugpjūčio 10 d. ir aptarti BREXIT įtaką aukštąjį mokslą Didžiojoje Britanijoje besirenkantiems ir pasirinkusiems Lietuvos jaunuoliams. skaityti »

Seime vyks diskusija „Aukštasis mokslas tarp krizės ir galimybių“

Gegužės 23 d., pirmadienį, 10 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija organizuoja konferenciją-diskusiją „Aukštasis mokslas tarp krizės ir galimybių“. skaityti »

Aukštojo mokslo kokybei – aukštesni reikalavimai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su akademinės bendruomenės, darbdavių ir studentų atstovais aukštojo mokslo kokybės klausimus. skaityti »

Lietuvoje aptariamos Europos aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo aktualijos

Vakar Vilniuje susirinkę daugiau nei 100 Europos aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo agentūrų atstovų pradėjo dvi dienas truksiančias diskusijas apie europinių nuostatų ir gairių, skirtų aukštojo mokslo kokybei užtikrinti, pakeitimus, apie kokybės agentūrų rinką Europoje. skaityti »

LSS: valstybės finansuojamų studentų skaičius neturėtų mažėti

Spalio 15 d. vykusiame susitikime su Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininke Audrone Pitrėniene Lietuvos studentų sąjunga – vienintelė organizacija nacionaliniu lygmeniu atstovaujanti studentų interesus – pristatė siūlymus LR Mokslo ir studijų įstatymo tobulinimui. Akademinių pusryčių metu diskutuota apie studijų kokybės užtikrinimą, studentiškų organizacijų veiklą ir galimybes, paramą studentams bei studijų finansavimą. skaityti »

Aukštojo mokslo finansavimas: ar jo pakanka ir kaip juo tinkamai pasinaudoti?

Aukštojo mokslo finansavimas pastaraisiais metais tapo vienu svarbiausiu Europos švietimo politikos klausimų. Ar aukštojo mokslo sistemai pakanka turimų lėšų ir ar sugebama jomis tinkamai pasinaudoti, kad visuomenė gautų didžiausią naudą? Šiuos klausimus svarsto susitikime Vilniuje rugsėjo 23-24 dalyvaujantys už aukštąjį mokslą atsakingi direktoriai. skaityti »

Aukštosios mokyklos toliau lobsta studentų sąskaita

Gegužės 6–8 dienomis Lietuvos studentų sąjunga (LSS) atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad dalis aukštųjų mokyklų neteisėtai renka lėšas už bakalauro ar magistro diplomo, jo priedėlio parengimą, atspausdinimą ant dokumentams skirto popieriaus ar kietą diplomo viršelį, iš studentų prašoma nuo 30 iki 100 litų. skaityti »

Studentai protestavo prieš valdančiųjų sprendimus, priimamus „už uždarų durų“

Šią savaitę, trečiadienį, prie Seimo milžiniškomis žirklėmis buvo karpomi saitai tarp Vyriausybės ir akademinės bendruomenės – tokiu spektakliu studentai mėgino atkreipti sprendimų priėmėjų dėmesį į aukštojo mokslo problemas. skaityti »

Studentai sunerimę dėl valdančiųjų viešai išsakytų planų aukštajam mokslui

Ar bus atsisakoma norminės studijų kainos (vadinamosios „krepšelių sistemos“) ir, jei taip, kaip bus užtikrinama aukštojo mokslo kokybės augimą skatinanti konkurencija tarp aukštųjų mokyklų? Tokius ir panašius klausimus studentai nusprendė užduoti artimiausius ketverius metus Švietimo ir mokslo ministrės postą, tikėtina, užimsiančiai Virginijai Baltraitienei. skaityti »