VDU bus įkurtas pirmasis Lietuvoje Kūrybinių ir kultūrinių inovacijų kompetencijos centras

Bendradarbiaujant su italų mokslininkais ir sekant Australijos, D. Britanijos ir kitų šalių pavyzdžiu, Lietuvoje bus steigiamas pirmasis Kūrybinių ir kultūrinių inovacijų kompetencijos centras – Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) laimėjo šio centro kūrimui skirtą Europos Komisijos (EK) remiamą projektą, finansuojamą pagal Europos tyrimų ir inovacijų programą „Horizon 2020“. skaityti »

VDU

VDU ir LEU pasirašys integracijos sutartį

Vasario 6 d., pirmadienį, 11.30 val. bus pasirašyta VDU ir LEU integracijos sutartis. skaityti »

VDU

VDU įamžins Leonido Donskio atminimą

Vasario 15 d. VDU daugiafunkciame mokslo ir studijų centre bus įamžintas filosofo, profesoriaus Leonido Donskio atminimas, suteikiant jo vardą naujajai VDU socialinių ir humanitarinių mokslų bibliotekai. skaityti »

VDU

Reikia keisti mokytojų rengimo sistemą

2030 m. bendrojo lavinimo mokyklose trūks beveik 5 tūkst. visų dalykų mokytojų: iki reikalingo skaičiaus stokosime net 1449 matematikos mokytojų, taip pat gamtos mokslų (1277), fizikos (873), lietuvių kalbos ir literatūros (853) ir ne tik. skaityti »

VDU

LEU ir VDU atstovai Vilniuje aptarė universitetų jungties procesus

2016 m. gruodžio 13 d. Vilniuje vyko Lietuvos edukologijos universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto atstovų susitikimas dėl universitetų jungties. skaityti »

VDU

VDU – antras Lietuvoje pagal europinio lygio studijų programų skaičių

Žurnalo „Reitingai“ paskelbtame Lietuvos universitetų studijų krypčių vertinime Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir toliau išlaikė lyderiaujančias pozicijas. skaityti »

VDU

Prezidentas Valdas Adamkus jubiliejų švęs Vytauto Didžiojo universitete

Lapkričio 3-ąją prezidentui Valdui Adamkui sukanka 90-metų. Garbingą jubiliejų V. Adamkus švęs Vytauto Didžiojo universitete (VDU), kuriame jis eina Tarybos pirmininko bei Atkuriamojo Senato nario pareigas. skaityti »

VDU

VDU daugiafunkcis centras – atviras Lietuvai ir pasauliui

Vytauto Didžiojo universitetas atidarė naują, darnaus vystymo principus atitinkantį daugiafunkcį mokslo ir studijų centrą, kuris atviras ne tik visai akademinei bendruomenei, mokslo ir inovacijų kūrėjams, bet ir pasaulio lietuviams bei plačiajai visuomenei. skaityti »

VDU

VDU daugiafunkciniame centre – įprasminta pasaulio lietuvių tinklo idėja

Spalio 6 dieną, Kaune, istorinėje Naujamiesčio dalyje (V. Putvinskio g. 23), duris atvers naujas modernus, darnaus vystymo principus atitinkantis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras. skaityti »

VDU

VDU mokslo ir inovacijų forumas „SOCIAL CODE‘16“

Spalio 6 d. Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) naujajame daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre (V.Putvinskio g. 23) įvyks aukščiausio lygio mokslo ir inovacijų forumas „SOCIAL CODE‘16“. skaityti »

VDU