Robotai ir virtuali realybė: galimybės ar pavojus mokytojo profesijai?

Prognozuojama, kad jau netolimoje ateityje mokymosi procesas stipriai pasikeis, mat pedagogų vietą mokyklose žada pakeisti ne kas kitas, o robotai. skaityti »

Ar Lietuvoje vyrai dirba pradinukų mokytojais?

Neįprastą pradinio ugdymo specialybę pasirinkęs vaikinas šiemet mokys pirmaklasius mokslo paslapčių. skaityti »

Šiemet – rekordinis skaičius stojančiųjų į pedagogikos krypties profesines studijas

Pedagogikos krypties profesinėms studijoms, sulaukusioms itin didelio aukštųjų mokyklų absolventų susidomėjimo, Švietimo ir mokslo ministerija papildomai skyrė 30 valstybės finansuojamų vietų. skaityti »

Pasaulyje mokytojų trūkumas

Jungtinės tautos praėjusiais metais paskelbė, kad pasaulyje trūksta beveik 8 milijonų mokytojų. skaityti »

Kviečiami tobulintis mokyklų vadovai ir mokytojai

Bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų vadovai kviečiami dalyvauti Ugdymo plėtotės centro (UPC) rengiamuose seminaruose ugdymo turinio planavimo, mokinių vertinimo, mokytojų kvalifikacijos tobulinimo, tėvų įsitraukimo į ugdymo procesą ir kitomis aktualiomis temomis. mokytojai skaityti »

Paroda, kurioje mokytojai tampa mokiniais

Šiemet paroda „Mokykla“ vyks lapkričio 23–25 dienomis ir sieks atkreipti dėmesį į kūrybiško ir laimingo mokymosi svarbą, į mokyklą, kuri padėtų ne tik lavintis, bet ir pažinti, ieškoti, augti, skleistis talentui. skaityti »

Scenoje varžysis mokslininkai

Lietuvoje antrus metus rengiamas konkursas „Šlovės laboratorija“ siekia paraginti tiksliųjų ir gamtos mokslų mokslininkus, mokytojus ir studentus pasidalinti mokslo idėjomis su visuomene. skaityti »