Kodėl inovacijos tokios svarbios smulkiajam verslui?

Apklausa parodė, kad 35,6 proc. smulkaus verslo įmonių nėra girdėję apie konkrečias inovacijų priemones, tinkančius jų verslui. skaityti »

Lietuvos įmonės investuoja į inovacijas

Per pastaruosius trejus metus inovacijas Lietuvoje diegė daugiau nei pusė, t.y. 53 proc. įmonių. skaityti »

5 inovacijos, į kurias verta atkreipti dėmesį

Didieji technologijų gamintojai deda daug pastangų, siekdami naujais ir išmaniais sprendimais pagerinti žmonių gyvenimą. skaityti »

Lietuvos statybų sektoriuje vis daugiau dėmesio skiriama inovacijoms

2015 m. palyginus su 2014 m. skaitmeninės statybos iniciatyvos vystymas prisidėjo prie beveik penkis kartus padidėjusių apimčių investicijų į programinę įrangą Lietuvos statybų sektoriuje. skaityti »

KTU docentė Lina Užienė: inovacijos – pasaulio pažangos variklis

Kauno technologijos universiteto (KTU) Vadybos krypties studijų programų vadovė docentė Lina Užienė tapo pirmąja Baltijos regioną atstovaujančia tarptautinio klubo „The New Club of Paris“ nare-ambasadore Baltijos regionui. skaityti »

Lietuvos mažos ir vidutinės įmonės šiemet daugiausia inovacijų diegs kurdamos produktus ir paslaugas

Lietuvos mažos ir vidutinės įmonės, diegdamos inovacijas, šiemet didžiausią dėmesį skirs paslaugų ir produktų naujovėms skaityti »

Lietuva pripažinta inovatyvesne už Latviją ir Estiją

Agentūros „Bloomberg“ analitikai paskelbė inovatyviausių šalių sąrašą. Lietuva šiame sąraše užima 32 vietą ir lenkia Estiją bei Latviją. skaityti »

SEB bankas: Lietuvoje mažos ir vidutinės įmonės turi neišnaudotų galimybių diegti inovacijas

SEB banko atlikta mažų ir vidutinių įmonių apklausa „Verslo barometras“ rodo, kad inovacijas taikyti šiemet planuoja trečdalis (32 proc.) apklaustų Lietuvos įmonių. skaityti »

JAV inovacijų guru: Lietuva yra maža, greita ir lanksti

Praėjusį šeštadienį, liepos 20 d., KTU Inovacijų ir verslo centre vyko seminaras–diskusija „Geriausia JAV verslumo patirtis Lietuvos MTEP rinkai“. Gausiai susirinkusi ir aktyvi auditorija nustebino ne tik organizatorius, bet ir užsienio lektorius: daugiau nei pusšimtis žmonių vasarišką šeštadienio rytą atėjo pasimokyti verslumo paslapčių iš geriausių pasaulio ekspertų. skaityti »

Į neformalią Konkurencingumo tarybą susirinkę ES mokslo ministrai pabrėžia inovacijų svarbą naujų darbo vietų kūrimui ir ekonomikos augimui

Šiandien ES šalių narių mokslo ministrai susirinko į Dubline vykstančią neformalią Konkurencingumo tarybą. skaityti »