Studentai priėmė rezoliuciją dėl akademinio sąžiningumo

Spalio 11–13 d. Klaipėdoje vyko Šiaurės šalių studentų sąjungų susitikimas (Nordic Organisational Meeting – NOM). 30 studentų atstovų, Europos studentų sąjungos atstovai ir aukštojo mokslo ekspertai diskutavo apie akademinio sąžiningumo svarbą ir užtikrinimą švietimo sistemoje. skaityti »

VU perduota 80 tūkst. Lt vertės kompiuterinė įranga palengvins studijas neįgaliesiems

Vilniaus universitetui perduota neįgaliesiems pritaikyta kompiuterinė įranga. Tikimasi, kad ji palengvins mokymosi procesą regėjimo negalią turintiems studentams. Kompiuterinės įrangos vertė yra daugiau nei 80 tūkst. litų. skaityti »

Studentai: finansavimą reikia didinti, o ne perskirstyti

Lietuvos studentų sąjunga kartu su Vilniaus universiteto Studentų atstovybe (VU SA), atkreipdamos dėmesį į spaudoje pasirodžius Švietimo ir mokslo viceministro Rimanto Vaitkaus pasisakymus, primena, kad studentams reikia ne „kosmetinio“ aukštojo mokslo sistemos pagražinimo, bet realių sprendimų, užtikrinančių studijų kokybės gerinimą. skaityti »

LSS: valstybės finansuojamų studentų skaičius neturėtų mažėti

Spalio 15 d. vykusiame susitikime su Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininke Audrone Pitrėniene Lietuvos studentų sąjunga – vienintelė organizacija nacionaliniu lygmeniu atstovaujanti studentų interesus – pristatė siūlymus LR Mokslo ir studijų įstatymo tobulinimui. Akademinių pusryčių metu diskutuota apie studijų kokybės užtikrinimą, studentiškų organizacijų veiklą ir galimybes, paramą studentams bei studijų finansavimą. skaityti »

Studentams jau paskirtos paskolos

Jau nuo šiandien, spalio 17 d., studentai galės pasirašyti valstybės ir valstybės remiamų paskolų sutartis. Apie skirtą paskolą studentai, kurie per nustatytą laikotarpį pateikė prašymus joms gauti, gali sužinoti prisijungę prie savo anketos Valstybinio studijų fondo interneto tinklalapyje www.vsf.lt. skaityti »

Iššūkis Lietuvos studentams – verslo konkursas „Creative Shock‘13“

Jau šį mėnesį Lietuvos studentai turės galimybę universitete įgytas žinias pritaikyti globaliu mastu – prasidėjo registracija į tarptautinį verslo situacijų konkursą studentams „Creative Shock'13“. skaityti »

VDU startuoja projektas „Erasmus Lietuvos mokykloms“

Vytauto Didžiojo universitete startuoja Švietimo mainų paramos fondo inicijuotas projektas „Erasmus Lietuvos mokykloms“, kurio tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos aukštųjų mokyklų ir bendrojo ugdymo institucijų, didinti mokinių toleranciją, tarpkultūrinį, žmogaus teisių ir lyčių lygybės supratimą, skleisti žinią apie mainų programą „LLP / Erasmus“, galimybes ir patirtį. skaityti »

VDU kviečia moksleivius pabūti studentais

Jau trečius metus iš eilės VDU Studentų atstovybė organizuoja projektą „Moksleivi, pabūk studentu!“, kuris kviečia moksleivius susipažinti su studentišku gyvenimu – lankyti paskaitas, dalyvauti universiteto organizacijų veikloje, įvertinti gyvenimą bendrabučiuose ir galbūt apsispręsti, kokią studijų programą pasirinkti. skaityti »

Studentai kviečiami varžytis virtualiame orientaciniame žaidime

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kviečia studentus į virtualų orientacinį žaidimą. Jo dalyviai turės pagal užuominas surasti atsakymus į pateiktus klausimus įvairiose interneto erdvėse. Pernai panašiame žaidime savo jėgas išbandė apie 1000 jaunuolių. skaityti »

Studentams – verslumo ir inovacijų vadybos patirtis tiesiogiai iš JAV

Rugsėjo mėnesį Kauno technologijos universitete pradedamas naujas inžinerinių ir fundamentaliųjų mokslų studentams skirtas kursas „Technologinė antreprenerystė“. Šiame kurse verslumo, įmonių ir inovacijų vadybos patirtimi dalysis pasaulinio garso ekspertai, atvykę tiesiogiai iš JAV, taip pat KTU mokslininkai, kurie šią vasarą sėmėsi naujausių žinių Silicio slėnyje ir Stanfordo universitete. skaityti »