Bankomatų apsaugos sprendimas ypač aktualus Afrikos regione (8)

BS/2 programinis sprendimas „ATMeye.iQ“, skirtas užtikrinti bankomatų saugumą ir padedantis spręsti ginčus su klientais, ir toliau nepraranda aktualumo. skaityti »

15 taisyklių, kad internete būtumėte saugūs

Kasmet pirmąjį vasario antradienį Europos komisijos iniciatyva Europos Sąjungos šalyse minima Saugesnio interneto diena. Kad jaustumėtės saugesni internete, šviesolaidinis tinklas „Skynet“ siūlo laikytis pagrindinių taisyklių. skaityti »

Lietuviai kurs sistemą, užkertančią neteisėtus ir kenkėjiškus bepiločių orlaivių veiksmus

Nepaisant spartaus plėtros tempo, dronai vis dar laikoma nauja technologija, todėl Europos Sąjungos mastu bepiločių orlaivių naudojimas iki šiol nėra vieningai reglamentuotas. skaityti »

Per 2017 m. III ketv. Lietuvoje įregistruotas 13 281 incidentas kibernetinėje erdvėje (3)

CERT-LT duomenimis, apie penktadalį visų incidentų sudarė kenkimo programinė įranga: virusai (įskaitant išpirkos reikalaujančias kenkimo programas „ransomware“), Trojos arkliai ir pan. skaityti »

Mokslininkai pasiūlė Žemę uždengti milžinišku skydu

Mūsų Visatoje yra daugybė pavojų, nuo kurių žmonija turi išmokti apsisaugoti. Nuolat kalbama apie būtinybę išmokti nukreipti asteroidus, tačiau ir be jų galime sulaukti didžiulės grėsmės iš kosmoso. skaityti »

Saugumo ekspertai iš viso pasaulio kviečiami įsilaužti į naftos perdirbimo įmonę

„Kaspersky Lab“ paskelbė tarptautinį saugumo konkursą „Capture the Flag“, kurio dalyviams suteikiama galimybė įsilaužti į naftos perdirbimo įmonę. skaityti »

15 komandų treniruojasi suvaldyti kibernetinius incidentus pratybose „Kibernetinis skydas 2017“

Šių metų spalio 2–4 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kituose Lietuvos miestuose įsikūrusios 15 kibernetinio saugumo specialistų komandų treniruojasi atremti ir suvaldyti kibernetinius incidentus. skaityti »

Lietuvos bankas įspėja apie neteisėtus ir rizikingus investavimo pasiūlymus

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių skundžiasi nukentėję nuo neteisėtai ir nelegaliai veikiančių investavimo bendrovių. skaityti »

Kriptovaliutą kasantis kenkėjas naudojasi „Microsoft“ saugumo spraga

Nustatytas naujas kenkėjas, kuris pasinaudodamas užkrėstais „Windows“ interneto serveriais kasa virtualią valiutą „Monero“. skaityti »

Programišiai „kasė“ virtualią valiutą rusiškose svetainėse

Virtualios valiutos kelia susidomėjimą ne tik siekiantiems užsidirbti vartotojams, bet ir kibernetiniams nusikaltėliams. skaityti »