SEB apklausa: mokiniai dažniausiai taupo laisvalaikiui ir mokslui

Didžiausia mokinių dalis pinigus taupo laisvalaikiui (72 proc.), kiek mažiau – būsimiems mokslams (44 proc.) ir kelionėms (44 proc.). Visiškai netaupo tik 7 proc. apklaustų mokinių, rodo SEB banko apklausa, atlikta įgyvendinant banko finansinio raštingumo programą šalies mokyklose. skaityti »

SEB bankas įvertintas kaip teikiantis geriausias vertybinių popierių saugojimo paslaugas Lietuvoje

Tarptautinis verslo ir finansų žurnalas „Global Finance“ trečius metus iš eilės SEB banką įvertino kaip geriausią vertybinių popierių saugojimo paslaugų teikėją Lietuvoje. skaityti »

Kokias finansų pamokas turi išmokti įvairaus amžiaus vaikai?

Į ką atkreipti dėmesį pratinant atžalą protingai elgtis su finansais, pataria SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė ir edukologijos mokslų daktarė Austėja Landsbergienė. skaityti »

SEB bankas: gyventojai vartojimo reikmėms skolinasi daugiau

SEB banko duomenimis, vartojimo reikmėms gyventojai šiuo metu skolinasi vidutiniškai 3,5 tūkst. eurų, t. y. 6 proc. daugiau negu prieš metus. Nors dažniausiai vartojimo kreditus ima Vilniaus ir Kauno regionų gyventojai, sparčiausias augimas šiemet pastebimas Panevėžio regione. skaityti »

Kaip vaiką tinkamai supažindinti su mokėjimo kortele?

Nuo kokio amžiaus mokėjimo kortele gali pradėti naudotis vaikai? Patarimais, kada reikėtų savo atžalą supažindinti su mokėjimo kortelėmis ir kaip tinkamai tai padaryti, dalijasi SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė. skaityti »

SEB: trečdalis atsiskaitymų kortele tenka 25-34 metų gyventojams

Pernai mokėjimo kortelėmis už pirkinius dažniau atsiskaitė gyventojai visose Baltijos šalyse. SEB banko duomenys rodo, kad dažniausiai korteles naudoja 25–34 metų gyventojai. skaityti »

Žurnalas „EMEA Finance“ SEB banką pripažino geriausiu banku Lietuvoje

Tarptautinis bankų veiklą analizuojantis žurnalas „EMEA Finance“ už sėkmingą veiklą bankininkystės sektoriuje ir pasiektus rezultatus SEB bankui antrus metus iš eilės skyrė geriausio šalies banko titulą. skaityti »

Keturios priežastys, kodėl Lietuvos įmonėms atėjo metas augti

Prieš porą metų stebėjome įmonių kūrimo bumą. 2013 metais buvo įkurta daugiau negu 11,5 tūkstančio mažų ir vidutinių įmonių, 2014 metais – daugiau negu 12 tūkstančių. skaityti »

Baltijos šalių verslininkų prioritetai – inovacijos, produktyvumas ir naujos rinkos

Sąnaudų mažinimas, pajėgumų didinimas ar plėtra šiandieninėse rinkose nebėra didžiųjų Baltijos šalių įmonių pagrindiniai uždaviniai norint prisitaikyti prie pasikeitusių geopolitinių ir ekonominių sąlygų. skaityti »

Skelbiami SEB banko grupės Lietuvoje 2016 metų pirmo ketvirčio veiklos rezultatai

Preliminariais duomenimis, per 2016 metų pirmą ketvirtį AB SEB bankas uždirbo 12,5 mln. eurų, o AB SEB banko grupė – 11,3 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno. skaityti »