Kelionė interneto kabeliais – iki mėnulio ir triskart aplink žemę

Šiuolaikinė karta jau sunkiai įsivaizduoja, kad kažkada interneto nebuvo. O ar žinote, kaip iš tikrųjų veikia internetas? skaityti »

1969 m. įvyko pirmasis išsilaipinimas Mėnulyje

1969 m. liepos 20 d. JAV astronautas Neilas Armstrongas pirmasis pasaulyje išsilaipino Mėnulyje. skaityti »

Potvyniai ir atoslūgiai išduoda, kad Žemė Mėnulio kratosi vis greičiau

Žemė nuo savęs Mėnulį stumia vis labiau – natūralus planetos palydovas nuo Žemės tolsta greičiau nei kada nors anksčiau per pastaruosius 50 mln. metų. skaityti »

Kai Mėnulyje iš tiesų tyvuliavo Audrų vandenynas

Audrų vandenynas Mėnulyje kadaise iš tiesų buvo okeanas. Tiesa, ne vandens, o skystos magmos – to okeano gylis siekė kelis šimtus kilometrų. skaityti »

NASA po prezidentinių rinkimų rimtai galvoja apie sugrįžimą į Mėnulį

NASA vėl puoselėja rimtas užmačias nuskraidinti astronautus į Mėnulį. Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso agentūra jau kurį laiką planuoja kosminėje erdvėje už kitos Mėnulio pusės pastatyti kosminę stotį. skaityti »

Mėnulis iš tiesų galėjo atsirasti susidūrus Žemei ir Tėjai

Naujas kompiuterinis modelis, vaizduojantis kadaise galimai įvykusį Žemės ir jos protoplanetinės sesers Tėjos susidūrimą, rodo, kad iš šios katastrofos kosmose pažertų skeveldrų iš tiesų galėjo susiformuoti Mėnulis. skaityti »

Neregėtasis Mėnulis

Pasirodo, kiekvieną Mėnulio reljefo detalę galima užfiksuoti ne tik iš orbitos. Astrofotografas Thierry Legault tai padarė stovėdamas savo kiemelyje, esančiame viename iš Paryžiaus priemiesčių. skaityti »

Mirė Neilas Armstrongas – pirmasis žmogus, išsilaipinęs Mėnulyje

Šeštadienį mirė legendinis astronautas Neilas Armstrongas – 1969 metų liepos 20 dieną pirmą kartą žmonijos istorijoje išsilaipinęs Mėnulyje. skaityti »

Pastatus Mėnulyje ar Marse milžiniški 3D spausdintuvai lietų iš regolito

Pietų Kalifornijos universiteto profesorius Behrokhas Khoshnevisas tvirtina, kad 3D spausdintuvu namą būtų galima pastatyti per 20 val., o Mėnulyje ar Marse kaip statybinė medžiaga galėtų būti regolitas. skaityti »

Mėnulyje pastebėtos tik 5 JAV vėliavos iš 6

Naujausios NASA zondo „Lunar Reconnaissance Orbiter“ (LRO) palydovinės nuotraukos liudija, kad praėjus jau 40 ir daugiau metų po misijų „Apollo“, Mėnulio paviršiuje tebestūkso 5 iš 6 ten paliktų JAV vėliavų. skaityti »