Mūsų planetoje jau gyvena 20 tūkst. kiborgų

Pasak mokslininkų, didžiausia problema ta, kad evoliucionuojame per lėtai ir mūsų kūnai nespėja prisitaikyti prie sparčiai kintančio šiuolaikinio gyvenimo. skaityti »

Kompiuteris prieš žmogų

Ar kompiuteris tikrai pranašesnis už žmogų ir gali jį visiškai pakeisti? Palyginkime. skaityti »

LEU lektorės R. Aškinytės-Degėsienės romanas išrinktas Lietuvos Metų knyga

Metų knyga suaugusiųjų kategorijoje skaitytojai išrinko Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Etikos ir Filosofijos katedrų lektorės Rasos Aškinytės-Degėsienės romaną „Žmogus, kuriam nieko nereikėjo“ (leidykla „Vaga“), poezijos kategorijoje – Vytauto Stankaus knygą „Iš veidrodžio, už“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla), knygų paaugliams kategorijoje – Vytauto Račicko apysaką „Aš, dviratis, pirmoji meilė ir sumuštiniai su sliekais“ (išleido V. Račickas), vaikų kategorijoje – Danguolės Kandrotienės apysaką-pasaką „Spintos istorijos“ (leidykla „Terra publica“). skaityti »

Ar technologijos skatina mus būti bendruomeniškesnius?

Sociologas iš Pensilvanijos universiteto Keitas Hamptonas ištyrė beveik 3000 amerikiečių ir priėjo prie išvados, kad žmonės, aktyviausiai besinaudojantys socialinėmis technologijų galimybėmis (daugiausia – socialiniais tinklais), ir realiame gyvenime lengviau užmezga kontaktą su kitais žmonėmis. skaityti »

Paieškos sistemos keičia žmonių atmintį

Internetas, paieškos sistemos, navigacija tapo mūsų pasyvios atminties dalimi. skaityti »

Mobilusis įrenginys, prisitaikantis prie žmogaus poreikių

Švedijos studentai pademonstravo, kaip jie įsivaizduoja ateities mobiliuosius įrenginius. skaityti »