Tik faktai (2008 07 18)

Publikuota: 2008 m. liepos 18 d. penktadienis • • • Peržiūrėta: 24

Trumpai apie kai kuriuos svarbesnius Lietuvos įvykius (2008 m. liepos 14–18 d.)

Seimas ir antrą kartą neatleido Vytauto Greičiaus iš Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigų. Premjeras Gediminas Kirkilas sulaukė Europos Komisijos pirmininko Jose Manuelio Barroso kvietimo atvykti darbo pietų į Briuselį. Parlamentarai atšaukė rezoliuciją, raginančią litą atsieti nuo euro. Nuo rugpjūčio 1-osios už viršvalandinį darbą ir darbą naktį bus mokama ne mažiau kaip pusantro darbuotojo darbo užmokesčio. Už darbą švenčių dieną pagal grafiką bus mokamas ne mažesnis kaip dvigubas darbuotojo darbo užmokestis. Nuo kitų metų sumažės ilgųjų savaitgalių. Parlamentarai pritarė Prezidento siūlomoms Pilietybės įstatymo pataisoms: dvigubą pilietybę galės turėti tik išeivijoje gimę vaikai. Seime prisiekė naujasis sveikatos apsaugos ministras Gediminas Černiauskas. Nuo rugpjūčio 1 d. bazinė pensija padidės 44 litais.
Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas pasirašė ieškinį teismui dėl Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatytų esą nepagrįstai didelių šilumos kainų sostinėje. Liepos 15-ąją minėjome Stepono Dariaus ir Stasio Girėno istorinio skrydžio per Atlantą 75-ąsias metines. Lietuva teiks paraišką dalyvauti Europos kosmoso agentūros veikloje. XXIX vasaros olimpinių žaidynių atidarymo iškilmėse Pekine Lietuvos nacionalinę vėliavą neš krepšinio rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija:

Penki TV  „Tik faktai“

Savaitinė laida, išsamiai pasakojanti apie svarbiausius savaitės įvykius šalyje ir komentuojanti aktualiausias naujienas.
Laidos vedėja Birutė Žemaitytė.