Pekino olimpinių žaidynių dienoraštis

Publikuota: 2008 m. rugpjūčio 24 d., sekmadienis • Peržiūrėta: 44

Lietuvos krepšininkams antrą kartą iš eilės nepavyko laimėti olimpinės bronzos. Nors mūsų komanda garbingai priešinosi 2004 m. olimpiniams čempionams Argentinos krepšininkams, deja, nusileido jiems 75:87.
Lietuvos krepšininkų gretose rezultatyviausias buvo komandos kapitonas Ramūnas Šiškauskas. Jis pelnė 15 taškų ir po krepšiais atkovojo 6 kamuolius. Rimantas Kaukėnas įmetė 14 taškų ir atkovojo 4 kamuolius, o Š. Jasikevičius pridėjo 9 taškus ir 3 rezultatyvius perdavimus.
Argentinos komandoje išsiskyrė Karlosas Delfino( Carlos Delfino). Jis pelnė 20 taškų ir po krepšiu atkovojo 10 kamuolių. Dviženklį taškų skaičių pelnė dar keturi argentiniečiai.
Komentuodamas pralaimėtas rungtynes, vienas iš komandos lyderių Rimantas Kaukėnas svarstė, kad mūsiškiams veikiausiai nepavyko atsigauti po rungtynių su ispanais.
„Šiandien trūko agresyvumo, užtikrintumo, nepavyko puolimas ir gynyba buvo prasta. Bandėme pasivyti varžovus, spausdami juos ir aktyviau žaisdami. Bet tai jau buvo avantiūra. Kai pralaimi 20 taškų, labai sunku pavyti varžovus ir laimėti. Tada visiems reikia žaisti labai gerai, o mes visas rungtynes žaidėme vidutiniškai. Norint laimėti tokias rungtynes, negalima taip žaisti", – sakė jis.
Olimpinio krepšinio turnyro finale tik po labai atkaklios ir gražios kovos Jungtinių Amerikos valstijų krepšininkai rezultatu 118:107 palaužė pasaulio čempionus ispanus.
Ką gi mums belieka pasidžiaugti krepšininkų, visų kitų olimpiečių ryžtu, vieningumu ir penkiais iškovotais medaliais. Sveikiname ir dėkojame visiems Lietuvos sportininkams, treneriams, gydytojams, olimpinės delegacijos vadovams, taip pat visiems sporto aistruoliams, kurie palaikė mūsų olimpiečius Pekine ir čia Lietuvoje.
O po dviejų savaičių Kinijos sostinėje prasidės parolimpinės žaidynės, kuriose mūsų šaliais atstovais rekordinė 26-ių sportininkų rinktinė. Linkime jiems sėkmės ir kuo geresnių rezultatų!
Dėkojame naujienų portalo www.olimpiada.lt lankytojams ir „Penki TV“ žiūrovams, kurie pastarąsias dvi savaites praleido su mumis ir mūsų olimpiečiais. Ačiū visiems, padėjusiems portalą padaryti įdomesnį ir patrauklesnį.
Iki kitų susitikimų! daugiau »

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: