Honkonge atidaromas mobilusis bankas su dirbtinio intelekto sistema

Publikuota: 2016 m. kovo 22 d. antradienis

Honkonge netrukus pradės veikti mobilusis bankas „Neat“, kuriame bus naudojamos dirbtinio intelekto ir biometrinės apsaugos technologijos.

Naujo mobiliojo banko naudotojai galės tvarkyti savo finansus iš mobiliojo telefono, atsiskaityti bankine kortele realiose ir elektroninėse parduotuvėse.

„Mobilusis bankas leidžia visas operacijas atlikti per išmanųjį telefoną. Tokiu būdu eksploatacijos išlaidos sumažinamos 16 kartų, palyginti su tradicinių bankų išlaidomis“, – teigia banko įkūrėjas Deividas Rosa, anksčiau dirbęs „Citibank“.

Banko naudotojai galės papildyti savo el. piniginę, pervesdami pinigus iš tradicinės banko sąskaitos arba įdėdami grynųjų. Banko mobilioji programa pritaikyta „Apple Pay“ ir „Android Pay“.

Banko klientai bus atpažįstami pagal veidus – tam reikės pasidaryti asmenukę per išmaniojo telefono vaizdo kamerą. Dirbtinio intelekto sistema bus skirta atpažinti įvairiems klientų elgesio modeliams ir jų gyvenimo vietai. Atsižvelgiant į tai, kiekvienam klientui bus pateikti individualūs pasiūlymai.

Mobilusis bankas tikisi pelno iš komisinių, gaunamų iš prekybininkų, kurie priims atsiskaitymus šio banko kortelėmis. Be to, bankas planuoja bendradarbiauti su įvairiais prekių ženklais, teikdamas jiems informaciją apie tikslinę auditoriją.

Mobilioji banko programa taip pat leis naudotojui užblokuoti pamestą kortelę, apriboti galimybes apsipirkti per internetą.

Šaltinis: plusworld.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai