Pradėta prekyba išmaniaisiais telefonais „iPhone 5c“ ir „iPhone 5s“

Publikuota: 2013 m. rugsėjo 20 d. penktadienis

Kompanija „Apple“ rugsėjo 20-ąją pradėjo prekybą išmaniaisiais telefonais „iPhone 5s“ ir „iPhone 5c“, pristatytais 10 dienų anksčiau.

Pirmiausia šie įrenginiai pasieks parduotuves Australijoje. Tą pačią dieną prekyba prasidės Japonijoje, Singapūre, Honkonge, Kinijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Puerto Rike, Kanadoje ir JAV.

JAV išmanusis telefonas „iPhone 5с“ nepasirašant sutarties kainuos 549–649 dolerių, o brangesnis „iPhone 5s“ – 649–849 dolerių priklausomai nuo atminties. Europoje (Vokietijoje ir Prancūzijoje) „iPhone 5c“ kainuoja 599–699 eurų, o „iPhone 5s“ – 699–899 еurų.

Norinčiuosius nusipirkti telefoną „Apple“ internetinėje parduotuvėje atbaido gana ilgi pristatymo terminai. Daugelyje šalių užsisakius „iPhone 5s“ nurodoma, kad telefoną bus galima gauti spalį. O „iPhone 5c“ galima gauti greičiau – per 1–3 darbo dienas.

„Apple“ pirmą kartą vienu metu išleidžia du skirtingus įrenginius. „iPhone 5c“ beveik visiškai atitinka praėjusių metų „iPhone 5“, tačiau turi plastikinį korpusą. „iPhone 5s“ turi procesorių „Apple A7“ ir pirštų atspaudų skenerį. Abu telefonai valdomi operacinės sistemos „iOS 7“, kuri buvo pristatyta rugsėjo 18 dieną.

Įrenginiai taip pat išsiskiria įvairių spalvų korpusais. „iPhone 5c“ gali būti žydras, žalias, rožinis, geltonas ir baltas, o „iPhone 5s“ – auksinės ir sidabrinės spalvų, taip pat „kosminės pilkos“ (taip spalvą vadina kompanija „Apple“). Šios kompanijos ankstesnių kartų išmanieji telefonai buvo tik balti arba juodi.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha