Priemonės „E–verslas“ sutarčių pasirašymas su sėkmingų projektų vykdytojais

Publikuota: 2012 m. vasario 18 d. šeštadienis

VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) pradėjo rengti Projektų administravimo ir finansavimo sutartis, su 135 įmonėmis, pateikusiomis sėkmingus projektus, ES struktūrinių fondų priemonės „E–verslas“ trečiojo kvietimo konkursui.

Lietuvos Respublikos Ūkio Ministerijai patvirtinus atrinktų projektų finansavimą, LVPA netrukus bus pasirašytos sutartys su gamybos ir paslaugų tiekimo įmonėmis, kurios priemonės „E–verslas“  pagalba tikisi investuoti į materialųjį ir nematerialųjį turtą elektroninio verslo diegimo projektų įgyvendinimui.

Sėkmingi projektai buvo atrinkti iš 195 paraiškų. Nors konkurse dalyvavo skirtingų verslo šakų atstovai projektų idėjos, tikslai buvo panašūs. Teigiamai buvo įvertintos tos paraiškos , kurios realistiškai įvertino būsimas išlaidas ir gebėjo susieti jas su siekiamais rezultatais.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001m. birželio 5 dienos posėdyje patvirtintoje Elektroninio verslo koncepcijoje teigiama (koncepcijos aprašą galima rasti adresu), kad Lietuvoje „bendroji verslo aplinka nepalanki e. verslui plėtoti; nėra priemonių, leidžiančių suburti kompetentingus specialistus ir užsitikrinti visuomenės paramą; visuomenei trūksta informacijos ir pasitikėjimo veikla elektroninėje erdvėje.“

Todėl ES struktūrinių fondų priemonės „E–verslas“ sudarytos galimybės gera proga labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms pagerinti savo įmonės elektroninę erdvę , taip pat pagerinti verslo produktyvumą, darbo našumą, operatyvumą bei efektyvumą.

LVPA tikisi, jog visi 135 projektai bus vykdomi sėkmingai, tačiau iškilus bet kokiems neaiškumams pataria nedelsiant kreiptis į LVPA projektų vadovą, kuris projektų vykdytojams bus priskirtas LVPA pasirašant sutartį.

 

 

 

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha