Skaityklė „Kindle“ jau šviečia tamsoje

Publikuota: 2012 m. rugsėjo 10 d. pirmadienis

Skaityklės 6 colių įstrižainės ekraną apšviečia 4 šviesos diodai, paslėpti po rėmeliu. Tad nuo šiol skaitykle galima naudotis tamsoje. Kai šviesu, lempas galima išjungti.

Dar vienas naujojo įrenginio pranašumas – aiškesnis ir kontrastingesnis, palyginti su senuoju modeliu, jutiklinis ekranas. Vienam ekrano coliui tenka 212 pikselių.

Skaityklė sveria šiek tiek daugiau nei 200 g ir su baterija gali dirbti iki aštuonių savaičių iš eilės. „Kindle Paperwhite“ turi 2 GB vidinės atminties, vartotojui pasiekiama 1,25 GB.

Prekyboje bus du įrenginio variantai – tik su Wi-Fi (kaina – 119 JAV dolerių) arba su Wi-Fi ir mobiliuoju ryšiu (kaina – 179 JAV dolerių). Naršymas mobiliuosiuose tinkluose bus nemokamas. „Kindle Paperwhite“ prekyboje pasirodys 2012 metų spalį.

Be „Paperwhite“, „Amazon“ atnaujino ekonominę „Kindle“ – skaityklėje atsirado naujų šriftų, o kaina sumažėjo nuo 79 iki 69 JAV dolerių. Rugsėjo 6 dieną bendrovė taip pat pristatė naują planšetę „Kindle Fire“.

„Amazon“ – ne pirmoji bendrovė, išleidusi skaityklę su apšvietimu. Analoginių įrenginių yra išleidusios „Sony“ (PRS-700BC) ir „Barnes & Noble“ („Nook Simple Touch with GlowLight“).

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha