Vokietijos teismas pripažino DDoS atakas nusikaltimu

Publikuota: 2011 m. birželio 15 d. trečiadienis

Vokietijos teismas pripažino, jog interneto puslapių blokavimas išankstiniu užklausų perkrovimu turėtų būti laikomas nusikaltimu. Teigiama, jog už šį nusikaltimą bus baudžiama laisvės atėmimu iki 10 metų.

Iš tiesų toks sprendimas priimtas jau 2011 metų kovą, tačiau viešai jis paskelbtas tik dabar. To priežastis – lažybų tarpininkų bendrovių tinklalapių blokavimas.

Kaltinamasis, kurio vardas neatskleidžiamas, bandė šantažuoti virtualių kontorų savininkus atakuodamas jų serverius. Trys iš šešių kompanijų sutiko sumokėti reikalautą išpirką, likusios tai daryti atsisakė, o kaltinamasis vėl užblokavo pastarųjų puslapius. Dėl to šios įmonės patyrė nuostolių, kurie siekė šimtus tūkstančius eurų.

Teisiamasis buvo pripažintas kaltu ne tik dėl šantažo, bet ir dėl kompiuterinės technikos sabotažo. Ši byla tapo vienu iš pirmųjų atvejų, kuomet teisiamo asmens veikla susijusi su DDoS atakomis.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Sirgaliai vis dažniau atakuoja UEFA portalą

Pastaruosius dvejus metus DDoS atakų skaičius UEFA tinklalapyje gerokai išaugo. Apie tai pranešė UEFA IT tarnybos atstovai. skaityti »