Europiečiai internetu naudojasi pasyviai

Publikuota: 2012 m. sausio 23 d. pirmadienis

Tuo metu, kai visas pasaulis naudojasi mobiliaisiais telefonais, kompiuteriais, planšetėmis ir kita panašia technika, absurdiškai skamba faktas, jog dalis Europos gyventojų nėra nė karto naudojęsi internetu.

Statistikos duomenys skelbia, kad net 24 proc. europiečių nė karto nesėdėjo prie kompiuterio ekrano. Tačiau šis skaičius neturėtų stebinti, mat 2006 metais kompiuteriu nesinaudojo 46 proc. Europos gyventojų.

Rumunijoje, Bulgarijoje ir Graikijoje kompiuteriu ir internetu naudojamasi mažiausiai Europoje. Rumunijoje bent kartą internetu naudojosi 54 proc. šalies piliečių, Bulgarijoje – 46 proc., o Graikijoje – 45 proc. Labiausiai Europoje internetą mėgsta švedai. Šioje valstybėje tik 5 proc. gyventojų nė karto nesinaudojo kompiuteriu ir internetu. O štai Danijoje ir Olandijoje šis skaičius siekia 7 proc.

Ekspertai prognozuoja, kad 2015 metais interneto ir kompiuterių naudotojų skaičius gerokai išaugs. Teigiama, jog Didžiojoje Britanijoje 82 proc. piliečių yra pirkę internetu, o Danijoje ir Vokietijoje šis rodiklis siekia 77 proc.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha