Buvusi „Renault“ sala-gamykla Paryžiuje atgims „žaliu“ veidu

Publikuota: 2011 m. gruodžio 12 d. pirmadienis

Paryžiaus priemiestyje esanti sala kadaise priklausė automobilių gamintojui „Renault“. 1992 m. kompanija persikėlė kitur, o sala ir aplinkinės jai priklaususios teritorijos liko apleistos. Dar 1997 m. architektams kilo idėja reformuoti šį „vaiduoklį“, bet rimtų darbų imtasi tik dabar.

74-iuose, kompanijai priklaususiuose, hektaruose planuojama įrengti 0,5 mln. kv. m gyvenamojo ploto (trečdalis - mažas pajamas uždirbantiems gyventojams), 0,25 mln. kv. m biurų ploto ir tiek pat parduotuvėms ir viešosioms erdvėms.

Naujasis rajonas remsis „ekokaimynystės“ principais: vienoje vietoje gyvens skirtingas pajamas uždirbantys gyventojai, teritorija bus planuojama teikiant pirmenybę viešajam transportui, o ne automobiliams, planuojama įrengti daug takų pėstiesiems ir dviratininkams bei dideles žaliąsias erdves.

Didžiausias dėmesys salai

Šios „revoliucijos“ centre – Ile Seguin sala. Joje planuojama įrengti didelį menų centrą, kino teatrą, restoranus, viešbutį ir mokyklą, o tarp visų statytinių turės būti žaliosios erdvės. Planuotojų teigimu, sala naudos 100 proc. energijos iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

Statybas rengiamasi pradėti kitąmet, o pabaigti 2017 m. Paryžiaus valdžios atstovai jau dabar planus vadina pavyzdžiu visiems ateityje.

Spėjama, kad didžiausi sunkumai iškils tuomet kai projektas bus baigtas. Naujasis rajonas bus daugiau nei 8 km nuo Paryžiaus centro, todėl pritraukti čia „veiksmą“ gali būti sudėtinga. Architektai deda visas viltis į ai, kad iki statybų pabaigos padaugės žmonių pavargusių nuo miesto triukšmo, bet negalinčio jo palikti. Toks rajonas turėtų padėti jiems išspręsti vidinius prieštaravimus.

Šaltinis: grynas.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

„E. Leclerc“ ir „Renault“ žengė dar vieną žingsnį visiems prieinamo elektrinio mobilumo link

„Renault“ ir „E. Leclerc“ įtvirtino savo pasiryžimą vykdyti tvarią plėtrą bei skatinti elektrinį mobilumą Prancūzijoje ir įkūrė „Z.E. Club des 50“ klubą. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »