Vasarą kulinarijos mėgėjai pasitinka su naujiena – sukūrė jau antrą elektroninę ir nemokamą „Skaniausių šeimos kepinių knygą“, tiksliau – išsamų pavasarinių kepinių skyrių.
Vasarą kulinarijos mėgėjai pasitinka su naujiena – sukūrė jau antrą elektroninę ir nemokamą „Skaniausių šeimos kepinių knygą“, tiksliau – išsamų pavasarinių kepinių skyrių. Tačiau šį kartą knyga buvo sukurta nestandartiniu būdu – kulinarijos mėgėjams susibūrus „Facebook“ tinkle.
Geriausi pavasariniai Lietuvos šeimų receptai „Facebook“ profilyje buvo renkami specialiu konkursu „Pasidalinkite pavasariniu šeimos kepinio receptu“. Pasiūlyti savo kepinio receptą konkursui galėjo kiekvienas mėgstantis suktis virtuvėje. Kulinarijos stebuklus savo virtuvėse kuriantys lietuviai diskutavo ir dalijosi pavasariui dedikuotais šeimos kepinių receptais visą mėnesį, iki pat gegužės pradžios.
Buvo paskelbti net 5 konkurso nugalėtojai, pateikę išbandytus bei geriausius savo šeimos receptus „Skaniausių šeimos kepinių knygos“ „Facebook“ profilyje ir pelnę daugiausiai konkurso stebėtojų balsų. Jie buvo apdovanoti išskirtinėmis „Kulinarijos studijos“ pamokomis dviem.
Už konkurso nugalėtojų receptus balsus atidavė daugiau nei 1200 konkurso stebėtojų, o geriausio „Facebook“ profilio lankytojų įvertinimo susilaukė Indrės Sasnauskaitės „Puriausias keksas su šokolado gabaliukais“.
„Labai laukiu dalyvavimo „Kulinarijos studijos„ pamokoje. Nusprendžiau rinktis prancūziškų patiekalų gaminimo pamoką – galėsiu išmokti daug naudingų dalykų“, – su nekantrumu kalbėjo nugalėtoja Indrė.
Konkursas vyko didžiausios pavasario šventės – Velykų – metu, tad konkurse netrūko ir šiai gražiai šventei skirtų kepinių. Pavyzdžiui, jau ne pirmą kartą „Skaniausių šeimos kepinių knygos“ kūrime dalyvavusiai Ilonai Juciūtei „Kulinarijos studijos“ pamokos dviem atiteko už „Velykų avinėlio“ receptą.
„Skaniausių šeimos kepinių knyga“ yra nemokama, todėl ją atsisiųsti gali kiekvienas. Naujajame jos Pavasarinių šeimos kepinių skyriuje galima rasti išbandytų ir įvertintų užkandžių, antrų patiekalų ir desertų receptų. Iš viso knygoje jau sukaupta virš 500 patiekalų įvairiems skoniams.
Šaltinis:
BNS
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.