Gruodžio 29 d. Edisonas užpatentavo radiją

Publikuota: 2012 m. gruodžio 29 d. šeštadienis

1891 m. gruodžio 29 d. Tomas Edisonas užpatentavo radiją.

Radijas yra technologija, kuri leidžia perduoti signalus elektromagnetinių bangų moduliavimu. Radiju taip pat vadinamas prietaisas radijo bangoms priimti.

Tomas Alva Edisonas – amerikiečių išradėjas ir verslininkas, vienas produktyviausių išradėjų, savo vardu užpatentavęs net 1093 išradimus, nors kai kurie šių išradimų buvo tik senų patentų patobulinimai, o dalį išradimų padarė jo samdiniai.

Tomas Edisonas gimė Milane, Ohajo valstijoje, augo Port Huron’o mieste, Mičigane. Mokykloje Tomas mokėsi nelabai stropiai, netgi buvo vadinamas „neišmanėliu“ bei „besmegeniu“, todėl jo motina Nencė atsisakė mokyklos ir savo sūnų pradėjo mokyti individualiai. Edisonas savo išradėjo bei verslininko karjerą pradėjo Niuarke, Naujajame Džersyje.

Tarp jo išradimų yra – elektros lemputė (išradėjas yra Henrichas Gobelis, tačiau Edisonas komercializavo šį išradimą), fonografas, diktofonas, kinetoskopas, elektros kėdė.

Šaltinis: penki.lt, wikipedia.org
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »