Šiandien vilniečiai ir sostinės svečiai turėjo unikalią galimybę paragauti rekordinio dydžio braziliško troškinio.
Šiandien vilniečiai ir sostinės svečiai turėjo unikalią galimybę paragauti rekordinio dydžio braziliško troškinio. Nacionalinis brazilų patiekalas „Arroz e feijão“ – tai restorano „Grill Brazil“ dovana.
„Visą vasario mėnesį Brazilija gyvena karnavalo nuotaikomis. Siekdami nors dalelę tos atmosferos perkelti į Lietuvą, visus norinčius pakvietėme paragauti tikros braziliškos “Arroz e feijão„. Šis patiekalas labai artimas lietuvių skoniui, todėl nusivylusių tikrai neliko“, – teigė Rolandas Pulauskas, brazilų restorano „Grill Brazil“ vadovas.
Rekordinio dydžio patiekalui prireikė 30 kg mėsos (kiaulienos kulniukų, rūkytų naminių dešrelių), 30 kg ryžių ir pupelių bei 15 kg daržovių ir prieskonių (svogūnų, česnakų, juodųjų pipirų, čili pipirų, kaparėlių, lauro lapų, mairūno ir kt.). Troškinį ruošė 4 restorano virėjai, vadovaujami patyrusio virtuvės šefo.
Nemokamai braziliškos „Arroz e feijão“ skanavo daugiau kaip pusė tūkstančio vilniečių ir sostinės svečių. Į restoraną užsukę lankytojai buvo supažindinti su šio patiekalo istorija ir jo gamybos subtilybėmis.
Nors šį patiekalą pirmieji pradėjo gaminti vergai, ruošdavę jį iš to, kas liko nuo šeimininkų stalo, šiandien juo mėgaujasi ir Brazilijos turtingieji. Net ir pas milijonierių ant stalo, šalia omarų ir kitų gėrybių dažniausiai bus padėta lėkštė su „Arroz e feijão“.