„Apple“ pasamdė fitneso apyrankių kūrėją

Publikuota: 2013 m. rugpjūčio 20 d. antradienis

Kompanija „Apple“ priėmė į darbą Jay Blahniką – sporto produktų kūrėją, bendradarbiavusį su sporto prekių gamintoja „Nike“, praneša leidinys „9to5Mac“.

Sutartį su „Apple“ J. Blahnikas pasirašė pirmojoje rugpjūčio pusėje. Kokias pareigas jis užims kompanijoje ir su kokiais projektais dirbs, kol kas nežinoma. Tačiau tikimasi, kad J. Blahnikas dalyvaus kuriant išmanųjį rankinį laikrodį, kurį planuoja išleisti „Apple“.

Dirbdamas „Nike“ J. Blahnikas prisidėjo kuriant „Nike+ FuelBand“ – apyrankę aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Apyrankė nustato fizinį vartotojo aktyvumą ir rodo sudegintų kalorijų skaičių. Informaciją iš „FuelBand“ galima išsaugoti kompiuteryje, išmaniajame telefone „iPhone“ ar planšetėje „iPad“.

„Apple“ atstovai ne kartą teigiamai atsiliepė apie „FuelBand“. Apyrankė prekyboje pasirodė JAV, Kanados ir Didžiosios Britanijos „Apple Store“ – firminėse kompanijos parduotuvėse, o „Apple“ vadovas Timas Cookas ne vieną kartą pasirodė visuomenei su „FuelBand“ ant rankos.

Gandai, kad „Apple“ ruošiasi išleisti išmanųjį rankinį laikrodį, žiniasklaidoje pasirodė jau šių metų pradžioje. Tikimasi, kad laikrodis sujungs laikrodžio, kompiuterio bei žingsniamačio funkcijas ir gebės keistis informacija su kompiuteriu ir išmaniuoju telefonu per „Bluetooth“.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha