Vilniuje paminėta Tarptautinė šachmatų diena

Publikuota: 2015 m. liepos 20 d. pirmadienis

Liepos 20-oji – Tarptautinė šachmatų diena. 1924 metais liepos 20 dieną buvo sukurta Tarptautinė šachmatų federacija (FIDE), o šventė oficialiai švenčiama nuo 1966 metų. Lietuvos šachmatų federacija kartu su asociacija „Giant Chess“ šachmatų dieną paminėjo jau sekmadienį (liepos 19 d.) Vilniuje, Bernardinų sode.

Tarptautinis meistras Kęstutis Labeckas vedė pamokėles šachmatų mėgėjams, vyko improvizuotas turnyras gigantiškais šachmatais. Iššūkį žaidėjams metė aklųjų ir silpnaregių sporto klubo „Šaltinis“ šachmatininkai, kurie į renginį atsivežė specialų inventorių.

Bernardinų sode atgaivinta tradicija žaisti kiekvieną vasaros savaitgalį, todėl sodas tampa šachmatų mėgėjų susibūrimo vieta. Skaičiuojama, kad šachmatais žaidžiama jau daugiau nei 2000 metų. Jie kilę iš Indijos.

Internete šachmatų mėgėjai ir profesionalai kviečiami žaisti www.chess.lt Šioje svetainėje rasite ir šachmatų pamokas, kurios padės išmokti žaisti šachmatais. Jas parengė šachmatininkas Rišardas Fichmanas, išleidęs knygą „Šachmatų gramatika“.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha