Aptartos Lietuvos ir Indonezijos bendradarbiavimo galimybės mokslo ir studijų srityje

Publikuota: 2015 m. liepos 28 d. antradienis

Švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė susitiko su Indonezijos Respublikos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi p. H. Bomer Pasaribu. Vizito metu aptartos Lietuvos ir Indonezijos bendradarbiavimo mokslo ir studijų srityse plėtros galimybes.

Šalys apsikeitė informacija apie turimus šalių aukštųjų mokyklų ryšius, šalyse egzistuojančius akademinių mainų skatinimui skirtus instrumentus, valstybių stipendijų programas, Indonezijos aukštųjų mokyklų pasirašytas bendradarbiavimo sutartis su Vilniaus universitetu, Lietuvos edukologijos universitetu, Vytauto Didžiojo universitetu.

Bendradarbiavimo ryšius taip pat yra užmezgę Mykolo Romerio, LCC tarptautinis, Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos universitetai. Rugsėjo mėnesį į Lietuvą ketina atvykti Indonezijos Bogor žemės ūkio universiteto delegacija, sieksianti užmegzti bendradarbiavimo ryšius su Aleksandro Stulginskio universitetu.

Rugpjūčio mėnesį vyksiančio Lietuvos užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus vizito į Indoneziją metu bus pasirašomas Lietuvos ir Indonezijos vyriausybių susitarimas dėl ekonominio ir techninio bendradarbiavimo. Susitarimas, kuriame numatyta skatinti ir šalių bendradarbiavimą mokslo ir technologijų srityje, atvers naujas perspektyvas dvišaliams ryšiams.

Viceministrė S. Kauzonienė pristatė Lietuvos potencialą mokslo ir eksperimentinės plėtros srityje, taip pat sumanios specializacijos prioritetines sritis, kuriose Lietuvai būtų naudingas bendradarbiavimas.

Susitikimo metu susitarta keistis informacija apie naujas šalių iniciatyvas, siekiant geriau susipažinti su bendradarbiavimo galimybėmis ir išgryninti jo prioritetus.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai