Italijos moksleiviai vietoj knygų pirks nešiojamuosius kompiuterius bei „iPad’us“

Publikuota: 2011 m. balandžio 4 d. pirmadienis

Mažiau nei po mėnesio Lombardijos moksleiviai galės išsinuomoti arba įsigyti internete įvairių mokymosi programų. Regiono Švietimo departamento vadovas Džiuzepė Kolozijo pasakojo, jog Lombardijos administracija palaimino el. mokymosi projektą „E.ducazione“.

Projekto tikslas – siekti, kad per trejus metus „e.ducazione“ resursais naudotųsi 100 tūkst. moksleivių. Tikimasi, jog vėliau portalas taps visų vietos mokyklų mokymosi baze. Jis suteiks galimybę moksleiviams naudotis nešiojamaisiais kompiuteriais, „iPad‘ais“, planšetiniais kompiuteriais bei skaitmeninėmis žodynų, atlasų ir tekstų rinkinių versijomis. Organizatoriai tikina, jog šių produktų kainos bus tikrai visiems prieinamos.

Bandomojoje portalo versijoje siūloma išsinuomoti kompiuterį už 10–20 eurų mėnesinį mokestį (priklausomai nuo kompiuterio rūšies), o už programinę įrangą (įskaitant žodynus bei atlasus) mokėti 5–10 eurų per mėnesį. Moksleivių tėvai pasirašys sutartis su organizacija ir apdraus nuomojamus ar įsigijamus produktus. Sutarčiai pasibaigus, tėvai galės patys nuspręsti, ar nori išsipirkti kompiuterį ar ir toliau jį nuomosis.

Švietimo departamentas kontroliuos kompanijų teikiamus elektroninius produktus, o mokyklos po truputį pereis prie kitokio švietimo modelio ir panaikins kompiuterių klases. Tai suteiks galimybę turėti laisvų patalpų bei resursų. Dž. Kolozijo teigimu, artimiausiomis dienomis bus tariamasi su tiekėjais bei kitais proceso dalyviais ir po mėnesio projektas „E.ducazione“ bus pradėtas vykdyti.

 

Šaltinis: euromag.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai